Ana SayfaGüncelSağlıkçılar: Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçta sıkıntı yaşanıyor

Sağlıkçılar: Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçta sıkıntı yaşanıyor

HABER MERKEZİ – Hekim ve eczacılar, son dönemde İstanbul’da artış gösteren uyuz hastalığı tedavisinde kullanılan ilaçların depolarda bulunamadığını söyledi.

İstanbul’daki sağlık örgütleri geçtiğimiz yılın son günlerinde yaptıkları açıklamayla kentte son zamanlarda uyuz hastalığı vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek uyarı yapmıştı.

Artışın sebebi henüz bilinmezken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ciddi bir artış olmadığını savunmuştu. Sağlık Bakanlığı’ndan ise henüz bir açıklama gelmiş değil.

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk, hastalığın ne kadar arttığına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğü’nün araştırma yapması gerektiğine işaret etti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Öztürk, uyuz vakalarında artış olduğunu yineleyerek, “Şu anda ecza depolarında ilaç kalmadı” dedi.

Öztürk, sözlerini “İl Sağlık Müdürlüğü sadece ‘artış yok’ diye açıklama yaptı. Ancak Sağlık Bakanlığı kendi başarısızlıkları gibi yansıyacağını düşündüklerinden açık bir şey ifade etmiyor. Vaka sayısı artış gösterdi, ancak ilaç temini noktasında sıkıntılar var” diye sürdürdü.

Genel Sekreter Öztürk, eczacıların ilaç yetiştiremediğini, kış aylarında görülen vaka hakkında geçmiş yıllara ait verileri bilmedikleri için kıyas yapamadıklarını sözlerine ekledi.

“120’ye yakın ilaç piyasada bulunamıyor”

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak da 120’ye yakın ilacın piyasada bulunmadığını, aralarında uyuz tedavisinde kullanılan ilacın da bulunduğunu söyledi.

BirGün’den Burcu Cansu’ya konuşan Çolak, “Piyasada 120’ye yakın ilaç bulunamıyor. Hemen hemen her gruptan bir iki ilaçta sorun var” dedi.

Çolak, uyuz hastalığı ile ilgili de “Bir enfeksiyon hastalığı olan uyuz, iyi beslenememe ve temiz çevrede yaşayamama sonucunda görülüyor” dedi ve ekledi: “Uyuz tedavisinde kullanılan ilaçta sıkıntı yaşanıyor.”

Tabip Odası, Eczacı Odası, Veteriner Hekimler Odası ve Diş Hekimleri Odası’ndan oluşan İstanbul Sağlık Meslek Odaları Koordinasyonu’ndan İstanbul için “uyuz” uyarısı var.

Yapılan yazılı açıklamada kentte son zamanlarda uyuz hastalığı vakalarında artış olduğuna dikkat çekilmişti, bir dizi de uyarı sıralanmıştı.

“İstanbul halkını uyuz konusunda uyarıyoruz!” başlığıyla yapılan açıklamada, hastalığın ne olduğu, nasıl bulaştığı ve belirtilerinin ne olduğu anlatılıyor.


Sağlık örgütleri uyarıyor: İstanbul’da uyuz vakalarında artış var, ne yapmalı?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meksika'da okulda silahlı saldırı: İki kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
74 yaşındaki hasta tutuklu yaşamını yitirdi