Ana SayfaGüncelŞehir Üniversitesi’nin ardından Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyum

Şehir Üniversitesi’nin ardından Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyum

HABER MERKEZİ – İstanbul Şehir Üniversitesi’nin yönetimine el konulması sonrası Bilim ve Sanat Vakfı’na da kayyum atandı. AKP’den ayrılarak yeni parti kuran eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kayyum atanan vakfın kurucuları arasında bulunuyor.

AKP’li eski Başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun kurucuları arasında bulunduğu İstanbul’daki Bilim ve Sanat Vakfı’na kayyum atandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen üç kişi, gün içerisinde Bilim Sanat Vakfı’na gelerek, geçici kayyum olarak atandıklarını bildirdi.

Daha önce de vakfa ait İstanbul Şehir Üniversitesi’ne kayyum atanarak, el konulmuştu.

Vakıf yönetimi kayyum kararına itiraza hazırlanıyor.

Vakıf yönetiminden açıklama

Vakıf kurucularından Mustafa Özel imzasıyla yayınlanan kamuoyu açıklamasında, “Vakfımıza böyle bir muamelenin reva görülmesi hiçbir şekilde hakka ve adalete uygun değildir” denildi.

Açıklamada, “Bu keyfi tutum yüzlerce yıllık vakıf geleneğimizde büyük bir tahribata yol açabilecek vahim bir adım; sadece Bilim ve Sanat Vakfı’nı değil ülkemizdeki bütün vakıfları ilgilendiren tehlikeli bir girişimdir” ifadesi yer aldı.

Önce Şehir Üniversitesi

1986 yılında kurulan Bilim ve Sanat Vakfı, AKP’den istifa ederek yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla biliniyor.

AKP’den ayrılarak yeni kurduğu Gelecek Partisi’nin başına geçen Davutoğlu’nun kurucularından olduğu Şehir Üniversitesi de son günlerde tartışmaların odağındaydı.

Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 2010-2011 akademik yılında eğitim öğretime başlayan İstanbul Şehir Üniversitesi’nin geçici olarak Marmara Üniversitesi’ne devri kararlaştırılmıştı.

Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından geçtiğimiz Aralık ayında yapılan açıklamada, Şehir Üniversitesi’nin faaliyet izninin geçici olarak durdurulduğu, idaresinin garantör üniversite olan Marmara Üniversitesi’ne devrine karar verildiği bildirilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
2020’de işsiz sayısı daha da artarak 190 milyonu aşacak
Sonraki Haber
Gazeteci Yusuf Topaloğlu'na ilk duruşmada tahliye