Ana SayfaÇalışma YaşamıSilvan Tarım Kredi Kooperatifi’nde 15 milyonluk vurgun iddiası

Silvan Tarım Kredi Kooperatifi’nde 15 milyonluk vurgun iddiası

DİYARBAKIR – Tarım Kredi Kooperatifi üyesi olan 76 çiftçi, kooperatif yetkililerinin kendilerine boş kağıt imzalatıp 15 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti. Çiftçiler, suç duyurusunda bulunacak.

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Tarım Kredi Kooperatifi yetkililerinin, çiftçilere boş kağıt imzalatıp daha sonra adlarına fazladan gübre ve mazot aldığı iddia edildi.

Mağdur olduklarını iddia eden çiftçiler 2804 Sayılı Silvan Tarım Kredi Kooperatifi önünde toplanarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

15 milyon liralık vurgun yapıldığını savunan çiftçiler, dolandırıldıklarını belirterek, kooperatifte şeffaf bir araştırma yapacak müfettiş talep etti.

img

Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’in haberine göre, vurgun iddiasına dikkat çeken çiftçilerden Faruk Eskici, kooperatifin yirmi yıllık üyesi olduğunu ancak üye oldukları kurumda yolsuzlukların yapıldığını söyledi.

33 bin lira borcunun kayıtlara 120 bin lira olarak kaydedildiğini belirten Eskici, yapılan usulsüzlükler için müfettişlerin gelip araştırma yapmasını talep etti.

Yapılan usulsüzlüklerin son bir yıl içinde çiftçiler tarafından fark edildiğini dile getiren Eskici, Tarım Kredi Kooperatifi’ne müfettişlerin gelip çalışma yaptığını, usulsüzlüğü tespit etmelerine rağmen işlem yapmadıklarını iddia etti.

Eskici, müfettişler tarafından son bir yıldır oyalandıklarını, yeni müfettişlerin gelip inceleme yapmasını talep etti. Eskici, 76 çiftçi olarak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Silvan Ziraat Odası Başkanı Ahmet Çapan da yapılan çalışmalar sonucu usulsüzlüğün ortaya çıkacağını söyleyerek, birçok çiftçinin evine haciz gittiğini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Depremde yaralanan hayvanlara ücretsiz tedavi
Sonraki Haber
TÜİK’e göre sektörel güven endeksleri yükseldi