Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Şok’ markette çalışan işçiler sendikalı olunca işten atıldı

‘Şok’ markette çalışan işçiler sendikalı olunca işten atıldı

HABER MERKEZİ – Şok Marketleri’nin Çayırova’daki deposunda çalışan ve sendikal faaliyet yürüttükleri için işten atılan işçiler eylemde. İşçilerden Çetin Demir, depodaki kötü çalışma koşullarına dikkat çekerek, “Oradaki sömürüyü biliyorum ve buna karşı mücadelemiz sürecek”  dedi ve işe iade edilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Şok Marketleri’nin Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki deposunda çalışan beş işçi “daralma”, “küçülme” gibi gerekçelerle işten çıkarıldı.

Bağımsız bir sendika olan Depo Liman Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-Sen) üyesi işçiler buna karşı depo önünde eylem yaptı.

Eylemde konuşan DGD-Sen Genel Başkanı Murat Bostancı, idarecilerin kendileriyle görüşmediğini ancak emniyet yetkililerine bilgi verdiklerini aktardı ve buna tepki gösterdi.

Depodaki kötü çalışma koşullarına dikkat çeken Bostancı, “İçeride ciddi anlamda emek sömürüsü var. Günde 11-12 saat hatta iki vardiya çalıştırılıyorlar. Arkadaşların dinlenme yerlerinden tutun da deponun içerisindeki hijyenik ortama kadar ortam içler acısı” dedi.

Sendikaya üye olan işçilere baskının yoğun olduğunu aktaran Bostancı, “Mücadelemiz devam edecek” dedi.

Konuştuğumuz işten atılan işçilerden Çetin Demir ise 17 yıldır bu sektörde çalıştığını, işinde çok iyi olduğu halde depoda sendikal faaliyet yürüttüğü için 2 Ocak’ta işten atıldığını belirtti.

“Sendikayı depoya sokmaya çalışana kadar her şey iyiydi. O dakikadan sonra ekstra mesailer başladı, hakkımda tutanaklar tutuldu, psikolojik baskılar arttı. Sendikaya karşı olan yönetim nihayetinde iş akdimi feshetti. Gerekçe olarak ‘ufalmayı’ gösterdiler. Ama asıl neden sendikal faaliyetlerdi.”

Kendisinin işten atılmasını takiben sendikal faaliyet içerisindeki dört arkadaşının daha işten çıkarıldığını belirten Çetin, işten çıkarılanların işe iadesini istediklerini kaydetti.

Depodaki ırk ayrımından hijyen problemine kadar kötü olan çalışma koşullarına da dikkat çeken Çetin, “Oradaki sömürüyü biliyorum ve buna karşı mücadelemiz sürecek”  dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bekir Kaya'ya verilen 8 yıl 3 ay hapis cezası onandı
Sonraki Haber
Cezaevinde yaşamına son veren Nurcan Bakır defnedildi