Ana SayfaGüncelSoylu duyurmuştu: Depremin ardından sosyal medyaya operasyon

Soylu duyurmuştu: Depremin ardından sosyal medyaya operasyon

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu’nun Elazığ depreminin ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatacaklarını ifade etmesi ardından Ankara’da 26 sosyal medya hesabıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Antep’te ise “sosyal medyada panik ve korkuya neden olan gerçek dışı paylaşımlar” yaptığı iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün akşam saat 20.55’te meydana gelen çok şiddetli deprem geniş bir bölgede hissedilirken, can kaybına neden oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam meydana gelen depremin ardından Elazığ’a giderek incelemelerde bulundu.

Depreme ilişkin sosyal medyada yapılan paylaşımlarla ilgili açıklama yapan Soylu, paylaşımlar hakkında soruşturma başlatacaklarını söyledi.

“Belki sitem edeceğimiz bir konu var, bu konunun siyasetle ilgili değerlendirilmesini son derece yanlış bulduğumuzu dile getirmek istiyorum. Zor günümüzde birlik olmak durumundayız. Türkiye’nin deprem konusundaki yeterliliğini tartışmaya açmak, bu saatte yapılabilecek insanlık dışı bir davranıştır. Başka deprem fotoğraflarını gösterip sosyal medyada paylaşıp panik havası oluşturanlar hakkında tahkikat başlatacağız.”

Ankara’da soruşturmalar

Bakan Soylu’nun bu açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsvcılığı, sosyal medyada “provokatif içerik paylaşan” hesaplar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada 26 hesap hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Antep’te iki gözaltı

Antep’te, Elazığ depreminin ardından “sosyal medyada panik ve korkuya neden olan gerçek dışı paylaşımlar” yaptığı iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında Elazığ ve çevre illerimizde hissedilen deprem sonrası sosyal medya hesapları üzerinden korku ve panik oluşturacak şekilde gerçek dışı paylaşımlarda bulunan 2 şüpheli hakkında gözaltı işlemi uygulanmış olup soruşturmaya devam edilmektedir.”

RTÜK: Provokatif yorum ve haberler hakkında inceleme başlatıldı

Öte yandan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ise depremin ardından radyo ve televizyonlardaki “provokatif yorum ve haberler” için inceleme başlattığını açıkladı.

Açıklamada “bazı medya hizmet sağlayıcı kuruluşların toplumu provoke etme amaçlı ve yanlış yönlendirme amacı güden yayınlar incelemeye alındı” denildi ve yapılan inceleme sonucunda uzmanlar tarafından yazılan ve ilgili kuruluşlara ağır idari yaptırım öneren raporun kurula sunulduğu aktarıldı.


Elazığ depremi: Can kaybı artıyor, kurtarma çalışmaları sürüyor

HDP Elazığ’a heyet gönderdi

Deprem uzmanı Prof. Görür Elazığ’la ilgili projeler hazırlamış ama TÜBİTAK reddetmiş


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni Corona virüsü: Nasıl ortaya çıktı, belirtileri neler, nasıl korunulur?
Sonraki Haber
Rewşan’dan gönüllere dokunan albüm: "Tov"