Ana SayfaGüncelSur Belediyesi’ne atanan kayyum iki gazetecinin işine son verdi

Sur Belediyesi’ne atanan kayyum iki gazetecinin işine son verdi

HABER MERKEZİ – Sur Belediyesi’ne atanan kayyum, belediyenin basın biriminde çalışan Zafer Tüzün ve Fatime Tekin’in işine son verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Sur Belediyesi’ne 22 Aralık 2019 tarihinde kayyum olarak atanan Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, belediyenin basın biriminde çalışan iki gazeteciyi işten çıkardı.

Çiftçi, “İşe alımın usulsüz olduğu ve unvanı ile ilgili öğrenim şartını taşımadığı, işe alım sürecinde güvenlik soruşturmasının yapılmamış olmasının yanı sıra, bütçenin fazla oluşu” gerekçesini öne sürerek, 21 Ocak’ta Sur Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı Basın Yayın ve Reklam biriminde çalışan Zafer Tüzün ve Fatime Tekin’in işine son verdi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre kayyum tarafından önce birimi değiştirilip Zabıta Müdürlüğü’nde zabıta olarak görevlendirilen, daha sonra da işine son verilen Zafer Tüzün, duruma tepki göstererek şunları söyledi:

“Güvenlik soruşturma dosyam, Valilikte bekletiliyordu. Henüz bir sonuç çıkmamıştı. Daha sonra belediyeye kayyım atandı. Bir gerekçe de gazetecilik sıfatını taşımadığımız. Ben 1993’den bu yana basın çalışmaları yürütüyorum. Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na (IFJ), Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti’ne üyeliğim var. Beni herkes gazeteci olarak tanır.”

‘Bütçe fazla’ dediler yeni çalışan aldılar

İşine son verilen Fatime Tekin ise 13 Temmuz’da Sur Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminde işe başladığını, belediyeye kayyum atanmadan önce yaşadığı bir sağlık sorunu nedeniyle ameliyat olduğunu söyledi.

30 günlük heyet raporu olmasına rağmen 21 Ocak’ta işten çıkarılan Tekin, bütçenin fazla oluşunu bahane eden belediyenin, 31 Aralık 2019 tarihinde beş personel aldığını söyledi.

“Güvenlik soruşturması yapılmadığı için işten çıkarıldığımız belirtiliyor. Ancak güvenlik soruşturmam sonuçlanmamış ve hala emniyette bekletiliyor. Bir diğer gerekçe ise çalıştığım birim ile ilgili öğrenim şartını taşımıyor olmam. 14 yıllık meslek hayatımda yapmış olduğum işlerin tamamı belgelidir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tutuklu gazeteciler Eser ve Topaloğlu'nun haber takipleri ve dinledikleri müzikler 'suç' sayıldı
Sonraki Haber
Karınca'nın vizyon seçkisi: 'Tavşan Jojo', 'Sefiller' ve 'Bal Ülkesi'