Ana SayfaGüncelTemelli: Libya’da mesele Erdoğan’ın şahsıyla ilgili

Temelli: Libya’da mesele Erdoğan’ın şahsıyla ilgili

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanı Temelli, iktidarın dış politikadaki tutumunu eleştirerek, “Libya’da mesele Türkiye ile ilgili değil, Erdoğan’ın şahsıyla ilgili” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis grup toplantısında hükümetin dış politikasına ilişkin konuştu.

“Dış politikaları Suriye’de olduğu gibi aynı klişeye dayalı” diyen Temelli, bu sözlerini şöyle açıkladı:

“Nedir o klişe, sahada olmayan masada olmaz. Sahada nasıl oluyorlar askeri güçleriyle, yani bütün savaş politikalarıyla Ortadoğu sahasında olmak istiyorlar. Neden çünkü Kürt düşmanıdırlar. Kürtlerin kazanımlarına karşı bir siyasetleri olduğu için nasıl içeride bir çöktürme politikasına dayalı bir siyasetleri varsa sınır dışında da kaldı ki ülkelerin toprak bütünlüğüne çok saygılıdır bunlar.”

Temelli “Suriye’de, Irak’ta, şimdi de Libya’da aynı şekilde sahada olma peşindeler” diye belirterek, iktidara uyarıda bulundu: “Bu saha, masa işine çok kendinizi kaptırmayın sonra bu ülkeyi de masada bulabilirsiniz.”

Libya konusunun ise AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili olduğunu savunan Temelli, şöyle konuştu:

“Libya’da mesele Türkiye ile ilgili değil, Erdoğan’ın şahsıyla ilgili. Bütün ülkeleri tek tek sayıyorlar Türkiye’ye gelince ‘Erdoğan’ diyorlar. O denli şahsileşmiş bir mesele ile karşı karşıyayız, buradan bir dış politika çıkmaz.
“Bugün Ortadoğu’ya baktığımızda gördüğümüz şey; Ortadoğu’da otoriter rejimlerin barbarlığıdır. Tüm otoriter rejimlerin örtülü bir ittifakı ile karşı karşıyayız. Bakmayın birbirleriyle savaştıklarına. Aslında vekalet savaşları ya da bu zamanın 3. Dünya Savaşı diyeceğimiz, dünya savaşı Ortadoğu’da bu otoriter rejimler kendi bekalarını sürdürmek uğruna Ortadoğu’da bu barbarlığı üçüncü dünya savaşını sürdürüyorlar.
“Nasıl mı? İşte son örneği Kasım Süleymani’nin öldürülmesidir. İran için çok önemli bir kişi ve figür barbarca katledildi. İran ertesi gün ABD üslerini roketle vurdu. Tam o sırada bir Ukrayna uçağı düştü, tam 176 masum insan öldü, katledildi. Açıklama şu: ‘Yanlışlıkla oldu’.
“Biz biliyoruz bu yanlışlıkları, Suriye’den, Yemen’den, Afganistan’dan biliyoruz. Bu yanlışlıkların nasıl olduğunu çok iyi biliyoruz. Özelikle Suriye’de bu yanlışlıkların başını bu iktidar çekiyor.”

Libya’da ateşkes: Hafter mutabakatı imzalamadan Moskova’dan ayrıldı

Erdoğan ‘Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı’ dedi, topu Rusya’ya attı

Akşener’den hükümete Libya tepkisi




Önceki Haber
İkisi bağımsız beş belediye başkanı AKP'ye katıldı
Sonraki Haber
Gülistan Doku'nun ailesinden haberlere yalanlama: İntihar mektubu yok