Ana SayfaDünyaTrafik yoğunluğu endeksi: İstanbul ilk ona girdi

Trafik yoğunluğu endeksi: İstanbul ilk ona girdi

HABER MERKEZİ – İstanbul, dünyada trafiğin en yoğun olduğu şehirler sıralamasında 416 kent arasında dokuzuncu sırada yer aldı. Araştırmada Ankara 100’üncü, İzmir 134’üncü ve Bursa 208’inci sırada.

Avrupa’nın en büyük navigasyon sistemleri şirketi olan TomTom’un 2019 yılı trafik yoğunluğu endeksinde İstanbul ilk ona girdi.

57 ülkedeki 416 kentte trafik yoğunluğunun ölçüldüğü araştırmada İstanbul 9’uncu olurken, Ankara 100’üncü, İzmir 134’üncü ve Bursa 208’inci sırada yer aldı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre araştırma kapsamında trafik yoğunluğu ölçülen kentler arasında Kayseri, Türkiye’de trafik sıkışıklığının en az olduğu kent olarak tespit edildi.

2018 yılı verileriyle karşılaştırıldığında trafik yoğunluğunda İstanbul ve Antalya’da yüzde 2, Ankara’da da yüzde 1 oranında artış kaydedildi.

İzmir, Bursa, Mersin, Konya ve Kayseri’de ise trafik yoğunluğunda yüzde 1’lik azalma oldu.

Araştırmada söz konusu kentlerde trafiksiz ortamda normalde gerekli olan sürenin kaç katının trafikte geçirildiği de ölçüldü.

Buna göre İstanbul’da sürücü ve yolcular normal sürenin yüzde 53 daha fazlasını trafikte geçiriyor. Bu oran Ankara’da yüzde 32, İzmir’de yüzde 29 ve Kayseri’de yüzde 17 olarak kaydedildi.

Trafiğin en sıkışık olduğu kentler Bengaluru ve Manila

Dünyada ise trafiğin en sıkışık olduğu kentler sırasıyla Hindistan’ın Bengaluru (yüzde 71), Filipinler’in Manila (yüzde 71) ve Kolombiya’nın Bogota (yüzde 68) kentleri oldu.

Trafik sıkışıklığının en az olduğu kentler ise ABD’nin Greensboro-High Point (yüzde 9), İspanya’nın Cadiz (yüzde 10) ve ABD’nin Akron (yüzde 10) kentleri olarak sıralandı.

Araştırma genelinde trafik yoğunluğunun azaldığı kent sayısı 63 olarak belirlenirken, 239 kentte trafik yoğunluğu daha da arttı.

2019’da dünyadaki sürücü ve yolcular trafikte ortalama 87 dakika kaybetti.




Önceki Haber
“HSBC'nin Türkiye'den çıkacağı” iddiası
Sonraki Haber
Elazığ depremi: Yarı yıl tatili uzatıldı, hasar gören 10 okul yıkılacak