Ana SayfaToplumsal CinsiyetTrans kadın Ajda’nın koruma talebi kabul edilmedi

Trans kadın Ajda’nın koruma talebi kabul edilmedi

HABER MERKEZİ – Trans kadın Ajda Ender, şikayetçi olduğu ve kendisini yüzüne kezzap atmakla tehdit eden N.D.’nin ifadeye çağrılmadığını, koruma talebinin de kabul edilmediğini söyledi.

İstanbul Şişli’de yaşayan trans kadın Ajda Ender, maruz bırakıldığı ayrımcılık ve şiddete ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamaya Ender’in teyzesi ve İHD Eşbaşkanı Eren Keskin de destek verdi.

Ajda Ender’in yasal olarak evine girmesinde bir neden kalmamışken yaşadığı şiddetten ötürü evine giremediğini ifade eden Keskin, “Ülkemizdeki siyasi görüşü ne olursa olsun yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu homofobik ve transfobik. Bunlarla yüzleşmek gerekir” dedi.

“Apartmanda beni sürekli olarak dövdüler”

Yaşadıklarını anlatan Ajda Ender, yaşadığı apartmanda komşuları tarafından darp edildiğini, şiddete uğradığını ve sürekli olarak evine erkeklerin geldiğine yönelik söylemlere ve iftiralara maruz kaldığını belirterek, “Sırf trans kadın olduğum için kapıma saldırdılar, kapımda bıçak izleri var. Apartmanda beni sürekli olarak dövdüler” dedi.

Kendisini sosyal ve ekonomik olarak sindirmek istediklerini ve intihara sürüklemeye çalıştıklarını belirten Ajda Ender, kadına karşı işlenen suçlar bürosunun kendisini iki hafta önce aradığını ve yardım etmek istediklerini beyan ettiklerin ifade etti.

Ender, “Çünkü sosyal medyada da sıkıştırdıkları için, bana halk sahip çıktığı için köşeye sıkışan emniyet beni hep gece yarısı arıyor ve ifade için çağırıyor” dedi.

“İfadeye çağrılmadı”

Can güvenliğinin olmadığı için emniyete gece yarısı gitmek istemediğini söyleyen Ender, “Beni evime götürüp ifademi evimde de alabilirler, bunu yapabiliyorlarmış, ama yapmıyorlar. Bu olaydan sonra Kadına karşı işlenen suçlar bürosu beni bir daha aramadı” diye konuştu.

Temmuz 2019’dan bu yana şikayetçi olduğu ve kendisini yüzüne kezzap atmakla tehdit eden N.D.’nin ifadeye çağrılmadığını söyleyen Ender, şiddet ve tehditten dolayı evine gidemediğini belirterek, adli makamlardan koruma talep ettiğini ancak kabul edilmediğini ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi: Hükümlü polisin Gezi Davası’na müdahil olması kabul edilemez
Sonraki Haber
Gazeteci Beritan Canözer'e hapis istemi