Ana SayfaGüncelTutuklu gazeteciler Eser ve Topaloğlu’nun haber takipleri ve dinledikleri müzikler ‘suç’ sayıldı

Tutuklu gazeteciler Eser ve Topaloğlu’nun haber takipleri ve dinledikleri müzikler ‘suç’ sayıldı

HABER MERKEZİ – Aralık ayının başında tutuklanan gazeteciler Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu hakkında hazırlanan iddianamede, yurt dışı gezileri, haber notları ve materyalleri “suç delili” sayıldı. Eser ve Topaloğlu’nun yargılanacağı davanın ilk duruşması 26 Mart’ta.

İstanbul’da 3 Aralık 2019 tarihinde tanık beyanları gerekçe gösterilerek “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Sadiye Eser ve Sadık Topaloğlu hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

İddianamede Topaloğlu hakkında 2011 yılında Kürt basın kurumlarına dönük yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanması “suç delili” olarak sunulurken, 2009 yılından 2015 yılına kadar pasaportu ile yaptığı yurt dışı gezileri de suçlama konusu yapıldı.

MA’da yer alan habere göre Antalya’da yapılan bir soruşturma neticesinde Özgür Baran adlı şahsın ifadelerine yer verilen iddianamede, Topaloğlu’nun örgütün Stratejik Araştırmalar Merkezi (NPL) adlı istihbarat yapısı için Kandil’de eğitim aldığı ileri sürüldü.

Ayrıca Topaloğlu’nun cep telefonunda Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi’nin haberle ilgili fotoğrafı da suç delili olarak sunuldu.

Topaloğlu’nun evinde yapılan aramalarda bulunan haber notları ve haberler de suç delili olarak sayılırken, ayrıca haber kaynaklarının telefon numaralarının bulunduğu ajandası ile Musa Anter ve Basın Şehitleri Ödülleri töreni için hazırlanan davetiye listesi de suç delili olarak dosyaya eklendi.

Şifre vermemek ‘örgütsel tavır’ oldu

Sadiye Eser hakkında ise takip ettiği eylem ve açıklamalar suç olarak gösterilirken, 2012 yılında yapılan operasyonla gözaltına alınıp tutuklanması ve halen süren yargılaması da suçlama konusu yapıldı.

İddianamede Eser’in pasaportu ile yaptığı yurt dışı gezileri suçlama konusu sayıldı, gözaltına alındığı sırada cep telefonu şifresini vermemesi ise “örgütsel tavır” olarak iddianameye eklendi.

Özgür Baran adlı şahsın Eser için de “örgütün istihbarat birimi için Kandil’de eğitim aldığı” iddiasında bulunduğu belirtilen iddianamede, Eser’in üzerinde bulunan MP3 müzik çaların içindeki Kürtçe müzikler de dosyaya eklendi.

Eser ve Topaloğlu hakkında “örgüt üyesi oldukları” iddiasıyla görülecek davanın ilk duruşması 26 Mart’ta yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan, Sivas Katliamı’ndan ağırlaştırılmış müebbet alan Kılıç’ın cezasını affetti
Sonraki Haber
Sur Belediyesi'ne atanan kayyum iki gazetecinin işine son verdi