Ana SayfaCezaevleriTutuklu gazeteciye mektup yasağı gerekçesi: ‘Dışarıya bilgi sızdırıyorsun’

Tutuklu gazeteciye mektup yasağı gerekçesi: ‘Dışarıya bilgi sızdırıyorsun’

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazeteci Ruken Demir, cezaevi idaresince kendisine mektup yasağı uygulandığını ve buna gerekçe olarak da “dışarıya bilgi sızdırıyorsun” denildiğini aktardı.

İzmir’de 12 Kasım 2019 tarihinde JinNews muhabiri Melike Aydın ile birlikte evleri basılarak gözaltına alınan ve 4 gün sonra tutuklanan Mezopotamya Ajansı muhabiri Ruken Demir’e mektup yasağı uygulanıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Esra Solin Dal’ın haberine göre Demir, 6 Ocak’ta kardeşi Hogir Demir’le yaptığı görüşmede gözaltında darp edildiğini söyledi.

Cezaevinde sağlık sorunu yaşadığını ve talebine rağmen hastaneye sevkinin yapılmadığını da ileten Demir, revir doktorunun yaptığı muayenede sol gözünde yüzde 2 oranında zayıflama tespit edildiğini belirtti.

‘Dışarıya bilgi sızdırıyorsun’ denilmiş

Ruken Demir’in yaşadığı hak ihlallerini aktarmak üzere cezaevi yönetimiyle görüşmek istediğini ancak buna izin verilmediğini de belirten kardeşi Hogir Demir, şunları söyledi:

“Ruken’e mektup yasağı verildi ve bu durum devam ettiriliyor. Gerekçe olarak ise onun mektuplar aracılığıyla dışarıya ‘bilgi sızdırdığı’ iddia ediliyor.
“Ruken, cezaevinde sağlıksız koşullarda beslendiklerini söyledi. Yemeklerin içinde böcek, kıl ve benzeri şeyler çıkıyor. Daha önce getirdiğim mont kayıp hala verilmemiş.
“Yine kitap ve gazeteler verilmiyor. Yeni Yaşam, Evrensel ve BirGün gazeteleri verilmiyor. Tek verilen gazete; Cumhuriyet.”

“Örgüt adına faaliyet yürütmek” iddiasıyla Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demir ve Aydın hakkında henüz iddianame hazırlanmadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pertek'te çok sayıda çocuk istismara maruz bırakıldı, halk sokağa çıktı
Sonraki Haber
İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Erdoğan'ı ikna ederim