Ana SayfaGüncelUğur Mumcu öldürülüşünün 27. yılında anıldı

Uğur Mumcu öldürülüşünün 27. yılında anıldı

HABER MERKEZİ – 27 yıl önce bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu, saldırının gerçekleştirildiği Ankara’daki evinin önünde düzenlenen törenle anıldı. Mumcu için İstanbul’un da aralarında olduğu birçok kentte anmalar yapıldı.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu’nun öldürülüşünün 27. yılı.

24 Ocak 1993’te Ankara Karlı Sokak’taki evinden çıkıp arabasına binen Mumcu, arabaya yerleştirilen bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybetti.

Mumcu, saldırının gerçekleştirildiği Ankara’daki evinin önünde düzenlenen törenle anıldı.

Törene Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu ve çocukları Özgür Mumcu, Özge Mumcu Aybars’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetçiler ve yurttaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, “Onun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir düşünceydi. Hiç kimse Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez” dedi.

Uğur Mumcu, ölüm yıldönümünde Şişli Harbiye’de bulunan anıtı önünde de anıldı.

Anmaya Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının yanı sıra birçok gazeteci katıldı.

Anmada konuşan TGS Başkanı Gökhan Durmuş, Mumcu’yu öldüren zihniyetin Türkiye’deki araştırmacı gazeteciliği bitirerek gerçeklerin üstünü örtmeye amaçladığını söyledi.

Mumcu’nun geleneğini sürdürmeye çalışan gazetecilerin olduğunu aktaran Durmuş, “Sanıyorlar ki biz gazetecileri öldürürsek, cezaevine atarsak, haklarında dava açarsak gerçekler gizli kalır. Ama yanılıyorlar ne kadar gazetecilere baskı yaparsanız yapın, gerçeklerin üstünü örtemezsiniz. Susturamayacaksınız ne Mumcu’yu susturdunuz ne de bugün yargıladığınız gazetecileri susturabileceksiniz” diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi çalışanlarından Ozan Yurtoğlu ise Cumhuriyet gazetesinin Mumcu’nun çizgisini devam ettirdiğini ifade ederek, “Karanlık emelleri olan kişilere şu mesajı veriyor Cumhuriyet çalışanları; vuruldun ama biz seni unutmadık, mirasına sahip çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Mumcu için, Ankara, İzmir, Samsun, Eskişehir ve İzmit’in de aralarında olduğu birçok kentte anmalar yapıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Le Monde Diplomatique’ten özel sayı: Kürtlerin yüz yıllık mücadelesi
Sonraki Haber
İspanya'da Gloria Fırtınası: En az 13 kişi hayatını kaybetti