Ana SayfaGüncel‘Ulusal Birlik Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi

‘Ulusal Birlik Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi

HABER MERKEZİ – “Kürdistani İttifak Çalışması”nın yol haritasını belirlemek üzere Diyarabakır’da düzenlenen ‘Ulusal Birlik Çalıştayı’’nın sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede “4 parçada ortaklaşarak ulusal kongre hedefi” eğilimi öne çıktı.

Diyarbakır’da Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de aralarında yer aldığı sekiz parti tarafından oluşturulan “Kürdistani İttifak Çalışması”nın 2 gün süren ‘Ulusal Birlik Çalıştayı’ sona erdi.

Çalıştaya, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), Kürt Demokratlar Platformu-Kuzey (PDK-Bakur), Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (PDK-T) ve Azadi Partisi temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

Basına kapalı süren çalıştayda, kalıcı ulusal ittifak modeli için “Ulusal meclis mi?”, “Kongre mi?” ya da “Demokratik cephe mi?” sorularına yanıt arayan tartışmalardan sonra kalıcı ulusal ittifak yolunda ulusal değerlerde ortaklaşmanın sağlanması için sorun ve engellerin aşılması tartışıldı.

“Ulusal birlik adımı atılacak”

Çalıştay bildirgesinin Kürtçesi PDK-Türkiye PM üyesi Ozan Kardaş, Türkçesi ise KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek tarafından okundu.

Bildirgede Kürtlerin tarihinde belki ilk kez bu düzeyde bir çalışmanın yapıldığı belirtilerek, “Bu koşullarda siyasal parti ve kadrolarımız ulusal birlik yönünde adım atmak zorunda. Ve Çalıştay perspektifi doğrultusunda sancılı da olsa ulusal birlik adımı illaki atılacak” denildi.

Çalıştay bileşenlerinin ‘ulusal ittifak hedefinde kararlı ve istikrarlı yürü ama asla acele etme’ perspektifini sunması çalıştayın bir diğer ileri yönü olduğu ifade edilen bildirgenin devamında şunlar ifade edildi:

“Ulusal birlik adımını 4 parçada ortaklaşarak ulusal kongre hedefine doğru büyütmek çalıştayın ortak eğilimiydi.
“Çalıştayın öne çıkan bir diğer ortak paydası, hâlihazırda ulusal ittifak çalışmasının dışında kalan partilerimizin katılımı için olumlu yaklaşımıydı.
“Bu yaklaşım kucaklayıcı olup umut vericidir. Çalıştaya umutla gittik ve görüp yaşadık ki; çalıştayda hakim olan da umuttu. Umudu pratikleştirmek yolunda çalıştayın verdiği mesaj; hem tartışalım hem pratikte yürüyelim.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da iş makinesi doğalgaz borusunu patlattı: Bir işçi yaralandı
Sonraki Haber
Metal işçileri meydanlarda buluştu: Taleplerimiz karşılanmazsa 5 Şubat'ta grevdeyiz