Ana SayfaGüncelVeli Encu’ye 5 yıl hapis cezası

Veli Encu’ye 5 yıl hapis cezası

HABER MERKEZİ – Roboski Katliamı’nda birçok yakınını kaybeden Veli Encu’nün de aralarında bulunduğu beş sanıklı davada, Encu dahil dört kişiye toplam 25 yıl hapis ceza verildi.

28 Aralık 2011 tarihinde Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu 19’u çocuk 34 sivilin yaşamını yitirdiği katliamda kardeşini ve birçok yakınını kaybeden Veli Encu‘nün de aralarında bulunduğu beş kişinin tutuklu yargılandığı davanın karar duruşması Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Avukatlar ve her tutuklunun üç yakını dışında kimsenin alınmadığı duruşma, savcılığın esas hakkındaki mütaalasına karşı yapılan savunmalarla başladı.

İlk olarak savunma yapan Veli Encu, mütalaayı kabul etmediğini ve bu olayın mağduru olduğunu belirterek, beraatini istedi.

Kumçatı Belediyesi’nin eski eşbaşkanı Mehmet Demir ile Mazlum Güzel ve Şeyhmus Kerçin de savunmalarında beraat talebinde bulundu.

Ardından mahkeme heyeti, kararını açıklayarak dört kişiye hapis cezası verdi.

Buna göre,

  • Mehmet Demir ve Mazlum Güzel’e “örgüt üyeliği”nden 7 yıl 6’şar ay,
  • Veli Encu ve Şehmuz Kerçin’e “örgüt içerisindeki hiyerarşi yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” iddiası ile 5’er yıl hapis cezası verildi.
  • Salih Kerçin hakkında ise beraat kararı verildi.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yunanistan'dan Ege Denizi'nde mültecilere 'duvar'
Sonraki Haber
İHD'den açlık grevi ve ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için çağrı