Ana SayfaGüncel“Yalnızlaştıran sisteme karşı dayanışma diyeceğiz, Sibel’i unutmayacağız”

“Yalnızlaştıran sisteme karşı dayanışma diyeceğiz, Sibel’i unutmayacağız”

HABER MERKEZİ – Yaşamına son veren Sibel Ünli’nin üniversite arkadaşları okul önünde yaptıkları eylemde, “Yalnızlaştıran, geleceksizleştiren sisteme karşı dayanışma demeye devam edeceğiz. Sibel’i unutmayacağız” dedi.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 3 Ocak’ta yaşamına son veren arkadaşları Sibel Ünli için üniversitenin Beyazıt Ana Kampüs kapısı önünde eylem yaptı.

Eylemde “Sibel’i unutmayacağız” pankartının açılırken sık sık “İntiharlar politiktir”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” ve “Sibel’i öldüren kapitalizm” sloganları atıldı.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Ezgi Çetinkaya yaptı.

Çetinkaya, Ünli’nin sosyal medya hesabında “Gidecek bir yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da” paylaşımını hatırlattı.

“Sibel bu üniversitenin öğrencisiydi, sıra arkadaşımızdı” diyen Çetinkaya, “Birlikte aynı amfilerde ders gördük, aynı bahçede dolaştık, aynı kantin sırasında bekledik, eylemlerde aynı sloganları hep birlikte attık” dedi.

Çetinkaya, Ünli’nin ekonomik ve sosyal sebeplerden dolayı uzun bir süredir psikolojik sorunlar yaşamasına rağmen gülmeyi ve şakalaşmayı hiç bırakmadığını dile getirdi.

Onun direnen işçinin, en temel hakları için mücadele eden üniversitelilerin, şiddete ve ayrımcılığa maruz bırakılan hayvanların yanında olduğunu vurguladı.

img

Sistemin yarattığı sorunlardan dolayı gençlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Çetinkaya, şöyle devam etti:

“Sistemin yarattığı geleceksizlik ve ayrımcılık yaşayan ilk arkadaşımız Sibel değil! Hayatlarımıza topyekun nüfuz eden ve her birimizi yalnızlaştıran sistemin etkileri, yarattığı bunalım yaşamlarımıza saldırmaya devam ediyor.
“Sibel’in sıra arkadaşları, İstanbul Üniversitesi öğrencileri olarak hiçbir arkadaşımızın ayrımcılık, geleceksizlik, geçim sıkıntısı ve gündelik sıkıntılar nedeniyle yalnız kalmasına izin vermeyeceğiz!
“Yalnızlaştıran, geleceksizleştiren sisteme karşı dayanışma demeye devam edeceğiz. Sibel’i unutmayacağız.”

img

Ardından söz alan Yaşam Nöbeti aktivistlerden Bekir Güner ise üniversiteli gençlerin yanında olduklarını ifade etti.

Güner, “Öfkemizi umuda çevirmek için yan yana olmanın, dayanışmanın ne denli elzem olduğunun, sömürünün her türlüsüne ses çıkarmadan bu sarmaldan kurtulamayacağımızın farkındayız” dedi.

“Sibel’in ölümüne sebep olan siber zorbalık ve yoksulluk; kapitalist ve ataerkil çarpık düzenin sonucudur. Bu bir intihar değil cinayettir” diyen Güner, intiharlara dikkat çekti.

Güney, “Siyanür içip intihar eden kardeşleri ve gencecik bir üniversite öğrencisini ölüme iten failler bellidir” diye konuştu.


Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tanrıkulu'ndan Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Almanya'da polise saldırı: Saldırgan öldürüldü