Ana SayfaDünyaYedi ülkenin vatandaşlarına daha ABD’ye seyahat yasağı yolda

Yedi ülkenin vatandaşlarına daha ABD’ye seyahat yasağı yolda

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Trump’ın “çok yakında” yedi ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girişlerinin yasaklanacağını duyuracağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’ye seyahati yasaklanan halklara yenilerinin ekleneceğini açıkladı.

Trump kararın gerekçesini “Dünyada olan biteni görüyorsunuz, ülkemizin güvende olması lazım” sözleriyle özetledi.

İsviçre’nin Davos kentindeki konuşmasında planla ilgili daha fazla detay vermeyen Trump, yeni listenin “çok yakında” açıklanacağını duyurdu.

Reuters haber ajansı ise bugün açıklanacak karar ile Belarus, Eritre, Kırgızistan, Myanmar, Nijerya, Sudan ve Tanzanya vatandaşlarının ABD’ye girişlerinin yasaklanacağını yazdı.

Trump, Ocak 2017’de yedi ülkenin vatandaşlarının ABD’ye girmesini yasaklamıştı.

Yedi ülkenin beşini oluşturan Libya, İran, Somali, Suriye ve Yemen’in nüfuslarının büyük bir kısmı Müslüman.

Diğer iki ülke ise ABD ile siyasi gerilim yaşayan Venezuela ve Kuzey Kore.

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, “Bir ülke ABD göç programlarına tamamen katılmak istiyorsa, güvenlik ve terörizm karşıtı önlemleri de tamamen uygulamak zorundadır. Terörizm veya ulusal güvenlik tehdidi ihraç etmek istemiyoruz” demişti.

Yasağı eleştirenlerse 11 Eylül saldırıları, Boston maraton bombalaması ve Orlando gece kulübü saldırısının ya ABD vatandaşları ya da listede olmayan ülkelerin vatandaşları tarafından düzenlendiğine dikkat çekiyor.

“ABD’ye doğum turizmini sonlandıracak” yeni düzenlemeler

Trump’ın bugün yapacağı açıklamayla ülkenin vize düzenlemelerinde gideceği değişiklikleri kamuoyuyla paylaşacağı da belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre bu düzenlemelerden birisinin de ABD’de doğum yaparak çocuklarının ABD vatandaşlığı almasını sağlayan ailelerin seyahatini engelleyici nitelikte olduğu ifade edildi.

ABD anayasasının 14. maddesine göre, ABD topraklarında dünyaya gelen her birey otomatik doğrudan ABD vatandaşlığı alma hakkına sahip oluyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manisa'nın ardından Ankara'da da depremler
Sonraki Haber
Diyarbakır'da kadınlardan erkek şiddetine karşı insan zinciri