Ana SayfaGüncelYılmaz Güney Film Festivali’ne başvurular devam ediyor

Yılmaz Güney Film Festivali’ne başvurular devam ediyor

HABER MERKEZİ – Bu yıl 26 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında 8’incisi düzenlenecek olan Yılmaz Güney Film Festivali’ne başvurular 25 Ocak’ta sona eriyor.

8’inci Yılmaz Güney Film Festivali bu yıl, 26 Şubat-1 Mart tarihleri arasında yapılacak.

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen festivale başvurular 25 Ocak’ta sona eriyor.

Festival, demokrasi, barış ve özgürlük gibi evrensel değerlere ve insan haklarına saygılı, kadın ve çocuk haklarına saygı duyan, herhangi bir etnik, dinsel, cinsel, kültürel kimliği aşağılamayan ve ötekileştirmeyen ve sinema sanatının asgari estetik ölçülerine sahip tüm ülkelerden gelen filmleri gösterim programına almayı hedeflemekte.

Festivalde bu yıl yarışmalı bölümler kaldırılarak, bunun yerine belgesel ve kısa filmciler için proje geliştirme ve destek bölümü oluşturuldu.

Sinema filmi üreticilerine mali destek sağlamayı amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında iki projeye 10 bin lira, Kısa Metraj Kurmaca Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında da yine iki projeye 10 bin lira destek ödülü verilecek.

26 Şubat’ta başlayacak festivalin programında, uzun metrajlı film, kısa metrajlı film ve belgesel filmlerinin gösteriminin yanı sıra, yönetmen, oyuncu, senarist, eleştirmen ve sinema yazarlarının katılacağı panel ve söyleşiler ile atölye çalışmaları da yer alacak.


Festivale BURADAN başvurabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Devlet memurlarının ödeyeceği yemek bedeli belli oldu
Sonraki Haber
Süryani vekil Meclis'te konuştu: Vitrindeki biblo değiliz