Ana SayfaGüncelYine geçici çözüm: Prim borcu olanlar yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek

Yine geçici çözüm: Prim borcu olanlar yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilecek

HABER MERKEZİ – GSS prim borçları nedeniyle 31 Aralık 2019’dan sonra sağlık hizmeti alamayacak olanlara, devlet ve üniversite hastanelerinde sağlık hizmeti yıl sonuna kadar devam edecek.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan 4376 sayılı yasa kapsamında kamu hizmetlerinden indirimli ya da ücretsiz yararlanmada muafiyet hükümlerini düzenleyen 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu kararında değişiklik yapıldı.

Buna göre, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında olup prim borçları nedeniyle sağlık hizmeti alamayacak yurttaşların, devlet ve üniversite hastanelerinde alacakları sağlık hizmeti, tasarruf yasasının ilgili hükmünden muaf tutuldu.

Böylece GSS prim borcu bulunanlar, 2020 yılı sonuna kadar devlet ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilecek.

En son 29 Mart 2019 tarihinde, yani 31 Mart yerel seçimlerinden iki gün önce yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca, prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden yararlanma süresi 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştı.

Ancak yeni bir erteleme olmadığı için prim borcu bulunanların sağlık hizmetlerinden faydalanması için verilen süre söz konusu tarih itibarıyla dolmuştu.

İstanbul Tabip Odası: Kalıcı çözümler getirilmeli

2019’un son günlerinde bir basın toplantısı düzenleyen İstanbul Tabip Odası, “Eğer borç erteleme olmazsa 5 milyon kişi sağlık hizmetinden yararlanamayacak” açıklamasında bulunmuştu.

Basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Üyesi Güray Kılıç, “’Kriz yok, işsizlik azalmakta, herkes mutlu mesut yaşamaktadır’’diyen iktidar sahipleri, milyonlarca yurttaşın genel sağlık sigortası primlerini neden ödeyemediklerini kamuoyuna açıklamak durumundadırlar” demişti.

Kılıç, GSS prim borcunu ödeyemediği için sağlık hizmeti alamayacak olanlar için geçici değil kalıcı çözümler getirilmesi gerektiğini vurgulamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savaş pozisyonu
Sonraki Haber
Kadıköy'de cinsel saldırı: Kamera kayıtları var ancak erkek hala bulunamadı