Ana SayfaÇalışma YaşamıYoksulluk ücreti dayatmasına karşı: Türk Metal grev kararı aldı

Yoksulluk ücreti dayatmasına karşı: Türk Metal grev kararı aldı

HABER MERKEZİ – Metal işkolundaki üç sendikadan biri olan Türk Metal Sendikası, işçilere dayatılan ‘yoksulluk ücreti’ni kabul etmediklerini belirterek grev kararı aldıklarını açıkladı.

Metal işkolunda üç sendikada üye 130 bin işçiyi ilgilendiren, 7 Ekim 2019 tarihinde başlayan toplu iş sözleşmesi (TİS) süreci anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Görüşmelerde işveren sendikası olan Türk Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), ilk altı ay için yüzde 8 zam, 3 yıllık sözleşme ve esnek çalışma gibi dayatmalarda bulunuyordu.

Metal işçileri ise yüzde 26 zam istiyor ve MESS’in 3 yıllık sözleşme dayatmasını kabul etmediklerini ifade ediyordu.

İşçi sendikalarından Türk Metal’in Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MESS ile anlaşma sağlayamadıklarını belirterek, bugün (15 Ocak) itibariyle grev kararı aldıklarını açıkladı.

Twitter üzerinde yaptığı paylaşımla grev kararını açıklayan Kavlak, “İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün (15 Ocak 2020) tarihi itibariyle GREV KARARINI almıştır” dedi.

Kavlak, “Sendikamız üyelerimizin hak ve özgürlükleri için mücadelesini kararlılıkla sürdürecek, temsil ettiği üyelerinden aldığı güçle yolundan dönmeyecektir. Kararımızın sendikamıza, üyelerimize ve işçi sınıfımıza hayırlı, uğurlu olsun” diye de ekledi.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası da Twitter’dan paylaştığı mesajında, grev kararını metal işçilerinin 19 Ocak’ta Kocaeli Gebze’de düzenleyeceği mitingde açıklayacağını duyurdu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da HDP il binasına silahlı saldırı
Sonraki Haber
Wikipedia'ya erişim engeli 2,5 yıl sonra kaldırıldı