Ana SayfaGüncelYüksek Hızlı Tren’de BirGün ve Cumhuriyet gibi sitelere erişim engeli

Yüksek Hızlı Tren’de BirGün ve Cumhuriyet gibi sitelere erişim engeli

HABER MERKEZİ – Yüksek Hızlı Tren’in internet bağlantısı üzerinden BirGün, Cumhuriyet, Sözcü ve soL gibi haber sitelerine giriş yapılamadığı bildirildi. Konuyla ilgili TCDD’den yapılan açıklamada, internet sitelerine erişimle ilgili engellemelerin yetkili mahkemelerin kararı olduğu ve bu kararı uygulayanın da ilgili kamu birimleri olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’na (TCDD) ait hızlı trenlerdeki internet bağlantısı üzerinden bazı gazetelerin internet sitesi ile bazı haber sitelerine giriş yapamadığı belirtildi.

Susma24’ün haberine göre erişim sağlanamayan siteler arasında BirGün, Cumhuriyet, Sözcü ve soL, gibi haber siteleri var. Hürriyet, Yenişafak gibi sitelere ise giriş yapılabildiği aktarıldı.

Haberde, söz konusu haber sitelerine erişmeye çalışan kullanıcıların siteye erişimin engellendiğine dair bir mesaj almadıkları, bunun yerine bağlanmaya çalıştıkları site ile ilgili güvenlik kaygıları yaşanmasına neden olacak bir mesaj ile karşılaştığı belirtildi.

TCDD’den açıklama

Tepkiler üzerine TCDD, konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “5 Ocak 2020 tarihli bazı gazete ve haber sitelerinde YHT’lerdeki internet hizmetinde bazı gazetelerin internet sitesi ile bazı haber sitelerine erişimin yasaklandığı iddia edildiği” hatırlatıldı.

İnternet sitelerine erişimle ilgili engellemelerin yetkili mahkemelerin kararı olduğu ve bu kararı uygulayanın da ilgili kamu birimleri olduğu belirtilen açıklamanın devamında “Genel Müdürlüğümüzce YHT’lerde verilen internet hizmetinde, gazete ve internet sitelerine erişimle ilgili herhangi bir kısıtlama yapılması söz konusu değildir” denildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kadınlar 'istismara af' tasarısına karşı eylemde
Sonraki Haber
Tanrıkulu'ndan Demirtaş'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama