Ana SayfaGüncelYurttaş Girişimi’nden “İtirazımız Var” bildirisi

Yurttaş Girişimi’nden “İtirazımız Var” bildirisi

HABER MERKEZİ – Yurttaş Girişimi, 2006’da yayımladıkları “İtirazımız Var” başlıklı bildirisini güncelleyerek, “Bu gidişata rızamız değil, itirazımız var. Barışçı, huzurlu, saygın bir ülke kurma umudumuz var” dedi.

Yurttaş Girişimi tarafından 2016 yılında yayımlanan “İtirazımız Var” başlıklı bildirinin 2020 versiyonu paylaşıldı.

Bildiride savaşa, kadına şiddete, ekonomik krize ve doğa katliamına dikkat çekilerek, “Bu gidişata rızamız değil, itirazımız var. Barışçı, huzurlu, saygın bir ülke kurma umudumuz var” denildi.

Sosyal medyada paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Bu toprakların ortak sahibi olan bizler;
Türk, Kürt, Ermeni, Rum, Laz, Arap, Çerkez, Roman, Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Süryani, Ezidi, Sünni, Alevi, inançlı, inançsız bütün yurttaşlar; rengârenk çeşitliliğimizle bu vatanın çocuklarıyız.
Kadın erkek, genç yaşlı hepimiz, birlikte mutlu olmayı dileyen vicdanlı, iyi insanlarız. Hangi kesimden, hangi siyasi partiden, hangi görüşten olursak olalım inançlarımızı, dinimizi, dilimizi, kimliğimizi, kültürümüzü barış ve huzur içinde yaşamak; kendimizi, çocuklarımızı, ülkemizi daha iyi bir geleceğe birlikte hazırlamak istiyoruz.
Savaş, şiddet, terör istemiyoruz. Çocuklarımızın yabancı topraklarda savaşmasını, şehit olmasını, ölmesini, öldürmesini istemiyoruz. Düşman cephelere bölünmek, kardeşliğimizi yitirmek, taciz, tecavüz, kadın cinayetleri, cinsiyetçi ayrımcılık istemiyoruz.
Hangi suçla suçlandığımızı bile bilmeden tutuklanmak, hapse atılmak; darbeyle, terörle hiçbir ilgimiz yokken sorgusuz sualsiz işimizden olmak, çoluk çocuğumuzla açlığa mahkûm edilmek; barış deyince terörist, mağduriyet deyince hain ilan edilmek istemiyoruz.
 Hangi siyasi görüşten, hangi partiden, hangi bölgeden olursak olalım, irademize ipotek konmasını, siyasî tercihimizin hiçe sayılmasını, seçtiklerimizin susturulmasını, engellenmesini, zulme uğramasını istemiyoruz. Doğanın hesapsız ve sınırsız bir hırsla tahrip edilmesini, memleketin kırının, bayırının, suyunun, ormanının yok edilmesini istemiyoruz.
Bunca insan açlık sınırında yaşam mücadelesi verirken ülkemizin kaynaklarının ve zenginliklerinin bir avuç rant erbabına peşkeş çekilip talan edilmesini istemiyoruz. Bu ülkeyi yönetenler! Sizler, biz yurttaşları barış, güven, huzur içinde yaşatmak için seçildiniz. Bizleri tahriklerle kötücülleştirmeyin, kin ve nefret sözleriyle ayrıştırmayın, hakka, hukuka olan inancımızı yok etmeyin.
Bilin ki; bıçak kemiğe dayandı!
Bilin ki; bu gidişata rızamız değil, itirazımız var.
Bilin ki; barışçı, huzurlu, saygın bir ülke kurma umudumuz var.
Biz halkız, sopayı görünce dağılacak sürü değiliz.
Bilin ki hak, adalet, demokrasi diyerek, bu ülkeyi hep birlikte ayağa kaldırma azmimiz, cesaretimiz, umudumuz var.”

Yurttaş Girişimi hakkında

Her kesimden, her düşünceden yurttaşın katkısını sunabildiği, süreklilik taşımayan bir yapı olan Yurttaş Girişimi, 1998’de “Sürekli Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık” eylemlerini gerçekleştirmişti.

2000’lerin başlarında da Barış Girişimi’ne dönüşerek Irak’ta “Savaşa Hayır” kampanyasını düzenlemişti.


Haberde bianet’ten yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Basın çalışanlarına onlarca yıl hapis, dört gazeteciye tutuklama
Sonraki Haber
Çorlu tren katliamı davasının bilirkişi heyetine 1 milyon lira ödenmiş