Ana SayfaToplumsal Cinsiyet37 gündür kayıp: Gülistan Doku neden bulanamıyor?

37 gündür kayıp: Gülistan Doku neden bulanamıyor?

HABER MERKEZİ – 37 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun bulunması için yapılan arama çalışmaları devam ediyor, ancak herhangi bir gelişme yok. HDP Milletvekili Tosun, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “Gülistan Doku neden bulunamıyor?” diye sordu.

Dersim’de Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 5 Ocak’tan bu yana kayıp.

Geçtiğimiz günlerde Gülistan Doku’ya ait yeni görüntüler ortaya çıkmıştı. Son görüntülerde Doku’nun Zainal Abrokov ile ayrıldıktan sonra otobüs durağına gittiği görülüyor.

Arama çalışmalarının 37’inci gününde Uzunçayır Baraj Gölü’nün Sarı Saltuk Viyadüğü Köprüsü çevresindeki aramaları sürüyor, ancak Gülistan’a ait herhangi bir ize rastlanmış değil.

Doku’nun arama çalışmasını yakından takip eden ailesi; emniyet, vali ve savcıyla yaptığı görüşmede bir gelişmenin olmadığını, arama çalışmalarının ise devam edeceğini ifade etti.

Doku ailesi, giderek endişelerinin arttığını Gülistan’ın bulunmasına dair umutlarını yitirmeye başladıklarını da söyledi.

“Savcılık hangi gerekçeyle yüzde 98 suda olduğunu savunmakta?”

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, Meclis’e verdiği önergede Gülistan Doku’nun bulunamamasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Önergenin gerekçesinde Doku’nun son olarak Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü yakınlarında görüldüğü ihbarıyla bu bölgede arama çalışması yapılmış ancak aylar geçmesine rağmen halen bulunamadığına belirten Tosun, “Doku’dan bir aydan fazladır haber alınmaması üzerine endişelerimiz artmaktadır. Gülistan Doku’nun bulunması için yeterince çalışma yapıldığının kanaatinde değiliz. Bundan dolayı daha kapsamlı bir arama çalışması yapılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

HDP’li Tosun, Bakan Soylu’ya şu soruları yönetti:

  • Gülistan Doku’nun kaybolması ile ilgili yürütülen araştırma ve soruşturmalar hangi aşamadadır?
  • Gülistan Doku’nun bulunmaması ile gizlenmek istenen nedir ve bu hadisede kimler neden ve niçin korunmaktadır?
  • Soruşturmayı yürüten Savcılık Makamı, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin barajda olmadığına dair tutanak tutmasına rağmen hangi gerekçeyle yüzde 98 suda olduğunu savunmaktadır?
  • Üzerinden aylar geçmesine rağmen Gülistan Doku soruşturmasında neden bir ilerleme sağlanmamıştır?
  • Gülistan Doku’nun erkek arkadaşı olduğu iddia edilen kişinin telefon görüşme tutanakları istenmiş midir?
  • Gülistan Doku ile en son görüşen kişi olan erkek arkadaşıyla ilgili gereken soruşturma yapılmış mıdır?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mehmet Bal'dan 18 gündür haber alınamıyor
Sonraki Haber
Kadın gazeteciler için yeni uygulama