Ana SayfaKültür-Sanat46 film, 7 kent: Filmmor Kadın Filmleri Festivali 16 Mart’ta başlıyor

46 film, 7 kent: Filmmor Kadın Filmleri Festivali 16 Mart’ta başlıyor

HABER MERKEZİ – 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, 16 Mart-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 46 filmin gösterileceği festivalde söyleşiler, paneller ve atölyelerle, 7 kentte Hak Odaklı Sinema perdede olacak.


Haber: Pelin Özkaptan


Filmmor Kadın Filmleri Festivali bu yıl 18’inci yaşını kutluyor.

16 Mart’ta İstanbul’da, Fransız Kültür Merkezi’nde başlayacak olan 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali 22 Mart’a kadar sürecek.

22 Mart’tan sonra Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’ne gidecek olan festival, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sinebüs’ü ile İstanbul’un sekiz köyünü gezecek.

Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Filmmor Kadın Kooperatifi, Antalya Kadın Dayanışma Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği, Rosa Kadın Derneği, Mersin Kadın Emeği Kolektifi, Adana Kadın Platformu, Yalova Kadın Platformu dayanışması ile İstanbul’un ardından 4-5 Nisan’da Bodrum’da, 11-12 Nisan’da Antalya’da, 18-19 Nisan’da Mersin’de, 25-26 Nisan’da Yalova’da, 2-3 Mayıs’ta Adana’da ve 9-10 Mayıs’ta Diyarbakır’da seyirciyle buluşacak.

Filmmor bu yıl Hak Odaklı Sinema‘yı özel bir bölüm ve panelle tartışmaya açacak.

‘Hak Odaklı Sinema’ yanında Kadınların Sineması, Feminist Bellek, Bedenimiz Bizimdir, Cins-iyet-ler bölümlerinde 21 ülke, 41 yönetmenden 46 film izleyiciyle buluşacak.

Alice Guy-Blaché

Bu yıl ‘Feminist Bellek’ bölümünde, sinema tarihinin ilk kurmaca filmlerini yapan yönetmen-yapımcı Alice Guy-Blaché var.

‘Hak Odaklı Sinema’ ve ‘Sinemanın Sanatkârları’ panelleri, Kuzey Afrika ve Türkiye’de Kadınların Sineması Konferansı, Hikâye Anlatıcılığı Atölyesi, yönetmenlerle buluşmalar ve söyleşiler de festival programında.




Önceki Haber
Yönetmenin arkadaşlarından çağrı: Emeklilik Çayan'ın hakkı
Sonraki Haber
Corona virüsü: Can kayıpları artıyor, son durum ne?