Ana SayfaGüncelAA ‘terörist’ diye servis etmişti: HDP PM Üyesi Durdu tutuklandı

AA ‘terörist’ diye servis etmişti: HDP PM Üyesi Durdu tutuklandı

HABER MERKEZİ – HDP’li vekil Murat Sarısaç’a ait aracın önü kesilerek 14 Şubat’ta gözaltına alınan ve Anadolu Ajansı’nın “terörist” diyerek hedef gösterdiği HDP PM Üyesi Yunus Durdu tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç, Twitter üzerinden paylaştığı görüntülerle kendisini günlerdir takip ettiğini açıkladığı plakasız bir aracı teşhir etmişti.

Teşhir edilen araçtaki kişiler kısa bir süre sonra Sarısaç’ın aracını durdurmuş ve araçta bulunan Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu’yu zorla araçtan çıkararak alıkoymuştu.

Söz konusu olayın gündeme gelmesinin ardından ise Anadolu Ajansı (AA), Durdu’nun gözaltına alınmasına dair “PKK’lı terörist HDP’li milletvekilinin evinde çıktı” başlıklı bir haber servis etmişti.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı da Saraç hakkında “terör örgütüne yardım ve yataklık, terörle mücadele kanunun 6. maddesine aykırılık ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

14 Şubat’ta gözaltına alınan HDP PM Üyesi Yunus Durdu, İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Van Adliyesi’ne getirildi.

Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Durdu tutuklandı.

Tutuklanan Yunus Durdu, Van T Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.


HDP Milletvekili Sarısaç hakkında soruşturma

HDP’li vekil plakasız araçla takip edildi, teşhir olan araçtakiler PM üyesini alıkoydu

HDP: Beyaz Toroslar ittifakı yine işbaşında


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Üç ilde gözaltına alınanlardan 29'u serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Corona virüsü: Can kaybı sayısı bin 800'ü aştı