Ana SayfaGüncelAçığa alınan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli’ye 9 yıla kadar hapis istemi

Açığa alınan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Şişli’ye 9 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – İSMEK kurslarında başörtülü çalışanlara hakaret ettiği ileri sürüldüğü için İBB Genel Sekreter Yardımcılığı görevinden alınan Yeşim Meltem Şişli hakkında 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, Temmuz 2019’da göreve getirilmesinden kısa süre sonra İstanbul Meslek Edindirme Kursları’nın (İSMEK) bölge sorumlusu 20 kadınla yaptığı toplantıda, başörtülü kadınlara yönelik hakaret içerikli cümleler kurduğu öne sürülmüştü.

Bunun üzerine açığa alınan Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

İstanbul 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı katılan olarak yer aldı.

19 müştekinin bulunduğu iddianamede Şişli’nin “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar’un da görevde olduğu gerekçesiyle dosyası ayrılarak İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni talep edildi.

Ne olmuştu?

DHA söz konusu hakaret iddiasının ortaya çıkmasının ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İBB Meclis toplantısında Şişli’nin 8 Şubat’ta soruşturmanın selameti için görevinden istifa ettiğini, istifa dilekçesinin de yürürlüğe konduğunu söylediğini aktarmıştı.

Ajans, akşamın ilerleyen saatlerinde geçtiği ikinci haberinde ise İmamoğlu’nun meclis toplantısı sırasında Şişli’nin inceleme tamamlanana kadar açığa alındığını, açığa alınma kararının da Şişli’nin talebiyle gerçekleştiğini söylediğini belirtmişti.

Konunun çok taraflı olarak incelendiğini belirten İmamoğlu, “Meltem Hanım’ın istediği şahsi anlamda ona yüklenen suçlardan aklanmak” diye konuşmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya'da ırkçı saldırı: En az dokuz kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Tüketici güven endeksi Şubat'ta geriledi