Ana SayfaÇalışma YaşamıAdem Yarıcı’nın intiharı: ‘İşe alacağız’ demişler, almamışlar

Adem Yarıcı’nın intiharı: ‘İşe alacağız’ demişler, almamışlar

HABER MERKEZİ – Hatay Antakya’da valilik önünde “Açım, işsizim; çocuklarım aç” diyerek intihar eden Adem Yarıcı’nın işsizlikten dolayı iki ay önce de belediye binası önünde yaşamına son vermek istediğini söyleyen ağabeyi Şerif Yarıcı, “‘İşe alacağız’ dediler, almadılar. Bunun için intihar etti” dedi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 7 Şubat günü sabah saatlerinde Adem Yarıcı isimli bir kişi, valilik önünde “Açım, işsizim. Evde çocuklarım zor durumda. Çocuklarım aç” diyerek bedenini ateşe vermişti.

Yarıcı, Hatay Devlet Hastanesi’nden Mersin Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edilmek üzere ambulansla götürüldüğü esnada geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Yarıcı’nın cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Antakya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“İki ay önce de intihar girişiminde bulundu”

Ailesinin fertleri Adem Yarıcı’yı intihara sürükleyen nedenleri Mezopotamya Ajansı’ndan Hamdullah Kesen’e anlattı.

Yarıcı’nın ağabeyi Şerif Yarıcı, 15 gün önce eşinden boşanan kardeşinin iki ay önce de Hatay Büyükşehir Belediyesi önünde iş için intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

Belediye yetkililerinin “Ocak ayında işe alacağız” diye söz verdiğini aktaran ağabey Yarıcı, belediyenin sözünü tutmadığını ve kardeşinin bunalıma girip intihar ettiğini belirtti.

Kardeşinin inşaatlarda boyacılık yaptığını söyleyen Şerif Yarıcı, “İş bulamıyordu. Hiçbir yerde iş yoktu. Piyasa ölü. Çalışmıyor, evine ekmek götüremiyordu. Çocuklarına verecek bir şeyi kalmadı” dedi.

“Üzerini kapatmaya çalışıyorlar”

Ağabey Yarıcı, Ağrı Belediyesi’nin AKP’li Meclis Üyesi Selma Gökçen’in kardeşine dair “Ucuz, siyasi manevra” sözlerine de tepki göstererek, “Kardeşim ekonomik sorunlardan dolayı bulanıma girdi. Bu tür yaklaşımlar hiç doğru değil. İşsizdi, ekmek bulamıyordu, çocukları perişandı. ‘İşe alacağız’ dediler, almadılar. Bunun için intihar etti. Bu olayda herkesin suçu var. Bu yüzden bunun üzerini kapatmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

Ailenin diğer fertleri de Adem Yarıcı’nın işsizlikten dolayı eşinden ayrıldığını, valilikten yardım almadığı için intihar ettiğini söyledi.

“İşsizlik bir insan hakları ihlalidir”

Yarıcı ailesini ziyaret eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şube Eşbaşkanı Servet Üstün Akbaba ise şunları söyledi:

“Adem Yarıcı, iki gün önce çocuğunun doğum günü olması sebebiyle arkadaşına gidip, ‘Bir kola parası verir misin? Çocuğumun doğum günü’’ diyor. Dünde intihara giderken; kardeşine, ‘Hakkını helal et, ben bu işsizlikten bulandım’ demiş. Kendini yakarken de ‘Çocuklarım aç, artık bunaldım, işsizim’ diyor. Daha önce yerel basına işsiz olduğuna dair demeç vermiş. Ailesi oldukça yoksul. Ağabeyinin engelli çocuğu için verilen 300 TL’lik bakım parasıyla geçiniyor. Oldukça zor durumda olan bir aileden bahsediyoruz.”

“İşsizlik bir insan hakları ihlalidir. İnsanlar aç, işsiz” diyen Akbaba, “Bu ülkede yoksulluk halk sağlığını ciddi anlamda tehdit ediyor. İnsanların ruh sağlıkları bozuk. Devlet yükümlülüklerini yerine getirilmeli” diye de sözlerini sürdürdü.

Valilik ne demişti?

Adem Yarıcı’nın intiharı ardından yazılı açıklamalarda bulunan Hatay Valiliği ise Yarıcı’nın Sosyal Hizmetlerden Sosyal Ekonomik Destek Yardımı, iki çocukğu için de Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı almakta olduğu savunulmuştu.

Açıklamada ayrıca “Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur” denilmişti.


Hatay’da ‘işsizim, çocuklarım aç’ diyerek kendini yakan Adem Yarıcı öldü

Genç işsizin ilanı: “İş aramaktan yoruldum, iş varsa siz beni arayın”

Artış bir ayda 56 lira: Açlık sınırı 2 bin 219 liraya yükseldi


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"FETÖ'nün siyasi ayağı" polemiği yargıda: Ne oldu, kim ne dedi?
Sonraki Haber
Temelli: İkinci çığ önlenebilirdi, çok büyük ihmal var hatta suç