Ana SayfaToplumsal CinsiyetAdli Tıp’a göre Nadira Kadirova’nın ölüm sebebi ‘intihar’

Adli Tıp’a göre Nadira Kadirova’nın ölüm sebebi ‘intihar’

HABER MERKEZİ – İstanbul Adli Tıp Kurumu, AKP’li Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın ölümünü ‘intihar’ olarak değerlendirdiği raporu savcılığa gönderdi.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın 23 Eylül 2019’da vekile ait silahla yaşamına son verdiği öne sürülmüştü.

Tabancayla intihar ettiği ileri sürülen Kadirova’nın elinde atış izi bulunmamış, ailesi de şüpheli ölümümün araştırılmasını istemişti.

Savcılık, Kadirova’nın kesin ölüm sebebinin açığa çıkması için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor istedi.

Adli Tıp, 5 ay sonra Kadirova’nın ölümüne ilişkin raporunu geçen hafta tamamlayarak, savcılığa gönderdi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Kadirova’nın “bitişik atış yapmak suretiyle göğüs bölgesinin 5-6 santimetre üzerine isabet eden mermi neticesi öldüğünün”, dolayısıyla “olayın intihar olduğunun değerlendirildiği” bilgisine yer verildi.

Kadirova’ya ait günlük ile mektuba ilişkin tercümelerin de savcılığa ulaştığı ve bunlarda herhangi bir şüpheli duruma rastlanmadığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kadirova’nın ölümüne ilişkin yaptığı açıklamada ‘silahla gerçekleştirilmiş bir intihar’ ifadesini kullanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan da bir açıklama gelmişti. Yazılı yapılan açıklamada, olay yerinde inceleme ile otopsi işlemlerinin yapıldığı, ayrıca AKP’li vekil Ünal’ın ifadesi ile parmak izinin alındığı duyurulmuştu.

Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise olaydan önce ev işçisi kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürmüştü.

Diğer yandan Kadirova’nın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, ailenin avukatlığından istifa ettiğini açıklamıştı.

Nadira Kadirova’nın ağabeyi ise “Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var, bu dosya kapatılmasın” çağrısında bulunmuştu.


AKP’li Şirin Ünal’dan Nadira Kadirova’nın ölümüyle ilgili ilk açıklama

HDP: Nadira Kadirova’nın intihar etmediği ortaya çıktı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MüzeKart'a indirim
Sonraki Haber
Zonguldak'ta maden ocağında rahatsızlanan işçi hayatını kaybetti