Ana SayfaToplumsal CinsiyetAile, kardeşini cinsel istismara maruz bırakan oğullarından şikayetçi olmadı

Aile, kardeşini cinsel istismara maruz bırakan oğullarından şikayetçi olmadı

HABER MERKEZİ – Urfa Siverek’te ağabeyi ve dayısı tarafından cinsel istismara maruz bırakılan çocuk doğum yaptı. Bunun üzerine açılan davada çocuğun ailesinin oğullarına avukat aradığı, kızlarını ise yalnız bıraktığı belirtildi. Bebeğin DNA testi sanıklarla uyuşmadı ancak suçlarını kabul eden iki erkeğe 24’er yıl hapis cezası verildi. Cezayı bozan mahkeme yeniden yargılama yapılmasına karar verdi.

Urfa’nın Siverek ilçesinde 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 2018’de karın ağrısı şikayetiyle anne ve ablası ile gittiği Siverek Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı.

Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında çocuk, ağabeyi M.B. ve dayısı M.İ. tarafından sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre doğan bebeğin DNA’sı sanık erkeklerden hiçbiriyle uyumlu çıkmadı.

Ancak gözaltına alınan ve suçlarını kabul eden erkeklere, Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24’er yıl hapis cezası verildi.

Çocuk ve bebek ise devlet koruması altına alındı.

Karar bozuldu

Yapılan itiraz sonucu istinaf mahkemesi, çocuğun doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve çocuğa istismarda bulunan başka kişiler olup olmadığının araştırılarak bebeğin babasının kim olduğunun bulunmasını istedi ve kararı bozdu.

Hukuki süreci uzaktan takip eden bazı avukatlar, ailenin sanık ağabey M.B, için avukat aradıklarını ama kızlarını yalnız bıraktıklarını söyledi.

Sanıklardan M.İ. ifadesinde, çocuğun kendisini cinsel birlikteliğe zorladığını ileri sürerken, M.B. ise ‘rızası var’ diyerek istismarı meşrulaştırmaya çalıştı.

Mahkeme aşamasında ise M.B. savcılık ve Emniyet ifadelerini değiştirerek suçlamaları kabul etmedi.

Çocuğun annesi S.B. ise kızının kilo aldığını fakat hamile olduğunu bilmediğini belirterek, “Kızım böyle konulara meyilli birisi değil. Hamile olduğunu ilk defa hastanede öğrendim. Kızıma kesinlikle zorla bir şeyler yapıldı” dedi.

S.B. oğlundan şikayetçi olmadığını ancak kendi erkek kardeşinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Çocuk ise duruşmalarda dayısı ve abisinden şikayetçi olmadığını belirterek, “Çünkü ağabeyim ve dayım ceza alırlarsa hapishaneden çıktıklarında beni döverler. Aileme teslim edilmek istiyorum” diye konuştu.

Antep Bölge Adliye Mahkemesi ise kararı bozarak mağdur çocuğun doğum yaptığı sırada biyolojik yaşının öğrenilmesi ve bebeğin babasının kim olduğu sorulmasını isteyerek kararı bozdu.

Avukatlar, çocuk için meslektaşlarından davaya müdahil olma çağrısı yaptı.

İlk duruşma 10 Mart’ta Siverek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MetroPOLL'ün seçim anketi: AKP geriliyor, HDP yükseliyor
Sonraki Haber
Akşener'den hükümete İdlib eleştirisi: Mikrofon delikanlılığını artık bırakın