Ana SayfaGüncelAkar’dan İdlib açıklaması: İlave birlikler gönderiyoruz

Akar’dan İdlib açıklaması: İlave birlikler gönderiyoruz

HABER MERKEZİ – İdlib’e ilave birlikler göndereceklerini açıklayan Milli Savunma Bakanı Akar, “Radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacak, her türlü tedbir alınacaktır” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Hatay sınırı ve Suriye ordusunun operasyonlarını sürdürdüğü İdlib’de bulunan gözlem noktalarına askeri yığınak ve personel sevkiyatı sürüyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da İdlib’e ilave birlikler gönderileceğini açıkladı.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında bulunduğu Belçika’nın başkenti Brüksel’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akar, “İdlib’de ateşkesi sağlamak ve kalıcı kılmak için ilave birlikler gönderiyoruz, alanı kontrol edeceğiz” dedi.

“Takviye edilen gözlem noktalarımız sahadaki durumun gözlenmesinde önemli rol oynamaya devam edecek. İdlib’deki mevcudiyetimizi takviye etmemizin maksadı ateşkesin kalıcı olarak sağlanmasıdır” diyen Akar, ‘radikaller dahil ateşkese uymayanlara karşı zor kullanılacağını’ söyledi.

“Herhangi bir unsurun saldırısına karşı gerektiğinde kuvvet kullanımı dahil, kati bir ateşkesin sağlanmasına yönelik her türlü tedbirin alındığını ve alınacağını bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

Suriye hükümet güçlerine yönelik açıklamalarda da bulunan Akar, “rejimin bugüne kadar ilan edilen dört ateşkese rağmen havadan ve karadan saldırılarına devam ettiğini ve bu saldırıların radikalleşmeyi ve göçü de artırdığını” savundu.


İdlib’e askeri yığınak sürüyor, sınırdaki hastaneler hareketli

İdlib çıkmazı: Erdoğan’dan Şam’a tehdit, Rusya’dan Ankara’ya suçlama

Türkiye’nin İdlib çıkmazı – Selahattin Demirtaş




Önceki Haber
HDP'li Gergerlioğlu'ndan ölüm orucundaki Grup Yorum üyeleri için çağrı
Sonraki Haber
Uçuşlarını durdurmuştu: Atlasglobal iflas başvurusu yaptı