Ana SayfaGüncelAkşener Kızılay üzerinden krize dikkat çekti: İşsiz sayısı 7 milyona ulaştı

Akşener Kızılay üzerinden krize dikkat çekti: İşsiz sayısı 7 milyona ulaştı

HABER MERKEZİ – İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kızılay’a yapılan bağışların Ensar Vakfı’na aktarılmasına tepki göstererek, ekonomideki kötü gidişata dikkat çekti: “İşsizlikte en kötü 10 yılı yaşıyoruz. Damat beyin politikaları ile yeni işsiz sayısı 7 milyona ulaştı.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuştu.

Akşener, daha önce kendi bütçesinden çeşitli vakıflara para aktardığı iddiası ile gündeme gelen Kızılay’ın, Başkentgaz tarafından hesaplarına aktarılan bağış paralarını Ensar Vakfı’na aktarmasına ilişkin konuştu.

“150 yıllık Kızılay’da yaşananlara bakın. Bir naylon bağış kurumuna dönüşmüş durumdadır” diyen Akşener, ekonomik krizin yurttaşlar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Akşener, “Yandaşın para kaçırması için Kızılay’ı araç yapanlar helal para kazanlara göz dikmiş durumda. Milletin parası ile zengin olurken millettin gerçeği çok başka” dedi.

‘İşsiz sayısı 7 milyona ulaştı’

İşsizlik rakamlarındaki yüksekliğe vurgu yapan Akşener şunları söyledi:

“10’ar yıllık dönemlerine böldüğümüzde işsizlikte en kötü 10 yılı yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiğimizden beri damat beyin politikaları ile yeni işsiz sayısı 7 milyona ulaştı. Sadece üniversite mezunu işsiz sayımız BM’de tanınan sayıya göre 70 ülkenin nüfusundan daha fazla.”

Doğalgaz zamlarına da değinen İYİ Parti lideri, “Bu gidiş hayra alamet değil. Bu gidişle doğalgazı yaksa yaksa zenginler yakar ama dünyayı da garipler yakar” diye konuştu.


Kızılay üzerinden Ensar’a para transferi: Ne oldu nasıl oldu, kim ne diyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Pera Müzesi'nde yol filmleri: 'Bir Yolculuktan Hatıralar'
Sonraki Haber
Nedeni 'ırkçılık': Cizrespor ligden çekilmek için TFF’ye başvurdu