Ana SayfaGüncelAkşener’den İYİ Parti’deki istifalara ilişkin açıklama

Akşener’den İYİ Parti’deki istifalara ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Partisindeki istifalara ilişkin açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Akşener, bu kararlara saygı duyduğunu ancak istifaların gerekçelerinin insafsızca olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısının ardından gazetecilere partisinde yaşanan istifalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstifalara saygı duyduğunu belirten Akşener, “ama gerekçeler insafsızca” diye ekledi.

Yeni istifalar olacağı konusunda bilgisi olmadığını belirten Akşener, şunları söyledi:

“Benim böyle bir bilgim yok. O bilgiyi veren gazete, o bilgiyi veren televizyon kanalları demek ki bazı şeyleri biliyor. Bize de söylerlerse biz de biliriz. Benim prensip olarak istifa etmiş ister milletvekili olsun ister sade bir üyemiz olsun bu istifa sebebiyle canım yanar. Çok üzülürüm. Ama bugüne kadar istifa etmiş hiç bir arkadaşımızın aleyhinde tek bir cümlem, tek bir kelimem olmadı. Çünkü istifa tek taraflı bir irade beyanıdır.
“Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler bunu saygıyla karşılamak zorundayız. Ben de hep öyle karşıladım. Ama bu kararlarına bu irade beyanlarına koskocaman bir camiayı seçmeni yöneticileri teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve çok insafsız gerekçeler ortaya konulduğu zaman da o insanların canını yakar. İftira kötü bir şeydir.”

İYİ Parti’de son dönemde peşi sıra istifalar yaşandı.

12 Şubat’ta İYİ Parti STK’larla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal, partisinden istifa etmişti.

Çokal, parti içerisinde yol arkadaşları ve şahsının uzun zamandır değersizleştirmeye çalışıldığını savunmuştu.

Tuba Vural Çokal istifasına gerekçe olarak da Antalya’nın Muratpaşa ve Kepez ilçe başkanlarının gece yarısı görevden alınmalarını göstermişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ahmet Kaya’nın mezarını ve HDP’li belediyeleri ziyaretini gerekçe gösteren İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok da istifa etmişti.

Bu istifayla beraber partinin TBMM’deki sandalye sayısı 38’e düştü.

24 Haziran 2018’deki seçimde İYİ Parti 43 milletvekili çıkarmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Cizre Kaymakamlığı'nda intihar eden Nezir Kılıç yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
CHP Grup Başkanvekili Özkoç ölüm tehditleri aldığını açıkladı