Ana SayfaDünyaAlmanya’da bir araç karnavaldaki kalabalığın üzerine daldı

Almanya’da bir araç karnavaldaki kalabalığın üzerine daldı

HABER MERKEZİ – Almanya’da bir araç karnaval sırasında kalabalığın üzerine sürüldü, çok sayıda kişi yaralandı. Olayın kaza mı yoksa saldırı mı olduğu konusunda henüz bir açıklama yok ancak saldırı olasılığının ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Almanya’nın Hessen Eyaleti’ndeki Volkmarsen’deki karnaval kutlamalarında bir araç karnaval geçit törenine daldı, en az 30 kişi yaralandı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre, karnaval gösterilerinin zirveye ulaştığı geçit törenlerinin yapıldığı sırada TSİ ile 16:30‘da araç kalabalığa daldı.

Olayın kaza mı yoksa saldırı mı olduğu konusunda incelemelerin henüz sürdüğü bildirildi. Ancak saldırı olasılığının ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Öte yandan karnaval geçiş törenine dalan aracın sürücüsü gözaltında.

Polisten uyarı

Olayın ardından bütün eyalette gece yapılması planlanan karnaval geçit törenlerinin iptal edildiğini duyuran polis, vatandaşları spekülasyona neden olacak paylaşımlar yapmamaya çağırdı.

Hanau’daki saldırı

Bu yaşananlar, Hanau kentinde en az 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıların üzerinden henüz bir hafta geçmeden meydana geldi.

Hanau kentinde, 19 Şubat’ta gece saatlerinde iki kafeye düzenlenen ırkçı saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.

Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırının faili 43 yaşındaki Tobias Rathjen ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.


Karınca, DW, BBC, Euronews

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi Davası'nın gerekçeli kararı: Suçlamalar afaki, deliller kanuna aykırı
Sonraki Haber
İntiharlar: Mersin ve Bolu'da iki kişi yaşamına son verdi