Ana SayfaGüncelAlmodóvar sinemasında bir ilk: Biri kısa biri uzun iki İngilizce film

Almodóvar sinemasında bir ilk: Biri kısa biri uzun iki İngilizce film

HABER MERKEZİ – Pedro Almodóvar “Acı ve Zafer” filminin ardından Tilda Swinton’ın başrolünü üstleneceği “The Human Voice” adlı kısa film için kamera arkasına geçiyor. Yönetmen bir de ABD’li yazar Lucia Berlin’in “A Manual for Cleaning Women” kitabını sinemaya uyarlayacak. Her iki filmin dili de İngilizce olacak ve bu Almodóvar sinemasında bir ilk.

İspanyalı yönetmen Pedro Almodóvar, Acı ve Zafer (Dolor y gloria, 2019) filminden sonra iki film için kamera arkasına geçmeye hazırlanıyor.

IndieWire’a konuşan Almodóvar, önümüzdeki aylarda biri kısa biri de uzun metraj olan iki film çekmeyi planladığını açıkladı.

Bu filmlerden ilki The Human Voice olacak.

Kısa metrajlı olacak bu film Jean Cocteau‘nun tek perdelik İnsan Sesi (La Voix humaine) adlı oyunun uyarlaması olacak.

Oyun, sevdiği erkekle son kez telefonda konuşan ve onu terk etmemesi için ikna etmeye çalışan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Filmin başrolünde ilk kez birlikte çalışacağı Tilda Swinton olacak.

Filmin çekimlerine Nisan ayında Madrid’de başlanacak. 15 dakika olacak filmin dili İngilizce olacak. Bu da Pedro Almodóvar’ın İspanyolca dışında çekeceği ilk film olacak.

Fotoğraf: AP

Almodóvar, bu kısa filmin ardından İngilizce ilk uzun metrajlı filmini çekecek.

Film, 2004 yılında hayatını kaybeden ABD’li yazar Lucia Berlin’in A Manual for Cleaning Women isimli kısa öykülerini uyarlayacak.

Henüz hiçbir eseri Türkçe’ye çevrilmeyen Lucia Berlin’in A Manual for Cleaning Women’daki hikayeler ABD ve Meksika’da geçiyor.

Almodóvar 2020 yılı bitmeden filmin çekimlerine başlamayı planladığını, iki oyuncuyla anlaştığını ancak bu iki oyuncunun kimler olduğunu ise açıklamadı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi Davası: “Milyonları da yargılasanız, bu gerçeği yok edemeyeceksiniz”
Sonraki Haber
Buldan'dan İdlib açıklaması: Kayıpların sorumlusu tezkereye 'evet' diyenler