Ana SayfaGüncelAltın Portakal’da ulusal yarışmalara ilk gösterim koşulu

Altın Portakal’da ulusal yarışmalara ilk gösterim koşulu

HABER MERKEZİ – 3-10 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 57’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj dallarında yapılacak ulusal yarışmalara bu yıl Türkiye’de ilk gösterim koşulu getirildi.

57’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3-10 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

Festivalin internet sitesinde bu yıl yapılacak festivale dair bilgiler verildi.

Bu yıl ulusal yarışma kategorilerinde “1 Kasım 2019 tarihinden sonra tamamlanmış ve 57’inci Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden önce halka açık ticari veya özel gösterimi yapılmamış ve yurt içinde bir festivale katılmamış Türkiye yapımı filmler yarışabilecek” koşulu getirildi.

‘Forum’, ‘Sinema Okulu’ ve ‘Sinema Tırı’ devam edecek

Türkiye  endüstrisinin gelişimini desteklemeyi, Türkiye’den projeler için ortak yapım fırsatlarını genişletmeyi, Türkiye ve uluslararası film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlayan Antalya Film Forum ise 5- 7 Ekim tarihlerinde yapılacak.

2019 yılında başlayan ve Türkiye’deki üniversitelerde Radyo, Televizyon, Sinema, Medya, İletişim ve Görsel Sanatlar eğitimi alan 150 öğrencinin katıldığı ‘Altın Portakal Sinema Okulu’, kapsamı geliştirilerek devam edecek.

Antalya’nın ilçelerine filmler götüren ‘Altın Portakal Sinema Tırı’ da gösterimlerini sürdürecek.

Tartışmalar yaşanmıştı

Geçen yılki festivalde sonuçlarla ilgili tartışmalar yaşanmıştı.

Zeki Demirkubuz başkanlığındaki Ulusal Yarışma jürisinin Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü’nü Aşk, Büyü vs. ile Küçük Şeyler filmleri arasında paylaştırarak, hem En İyi Film hem de Behlül Dal En İyi İlk Film ödüllerini Bozkır’a vererek festival yönetmeliğini son anda değiştirmiş olması tepki çekmişti.

Jürinin uymadığı yönetmenlik maddeleri şunlardı:

  • “Ana Jüri, En İyi Film, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Behlül Dal En İyi İlk Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini paylaştıramaz. Diğer ödüller en fazla ikiye paylaştırılabilir.”
  • “En İyi Film, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü ve Behlül Dal En İyi İlk Film ödülleri aynı filme verilemez.”

Zeki Demirkubuz, Emre Erkmen, Mert Fırat, Şebnem Bozoklu ve Latife Tekin’den oluşan jüri, söz konusu maddelerle ilgili yönetimden değişiklik talep etmiş, festival yönetimi de “Bu Yönetmelikte belirlenmeyen diğer hususlarda karar yetkisi ve değişiklik hakkı Festival Yönetimi’ne aittir. Belediye gerekli görülen hallerde yönetmelikte değişiklik yapabilir” maddesine dayanarak değişikliği kabul etmişti.

Yedi sinema birliği de bir araya gelerek Ulusal Yarışma’ya ilişkin yönetmelik maddelerinin değiştirilmiş olmasına dair bir açıklama yayımlayarak uygulamaya tepki göstermişti.

Öte yandan festivalden kaldırılan Ulusal Yarışma bölümü geçen yıl yeniden geri gelmişti.


Festivalle ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Trans kadın Gökçe Saygı'yı öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Sonraki Haber
Kadınlardan 8 Mart çağrısı: Krize ve şiddete karşı cesaretle isyandayız