Ana SayfaToplumsal CinsiyetAnkara’da iki çocuğa cinsel istismarda bulunan Erol Tangut’a 33 yıl hapis

Ankara’da iki çocuğa cinsel istismarda bulunan Erol Tangut’a 33 yıl hapis

HABER MERKEZİ – Ankara’da iki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan, kendisini ‘psikiyatri ve paranormal uzmanı, sayik’ olarak tanıtan Erol Tangut isimli erkek 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara’da kendisini ‘psikiyatri ve paranormal uzmanı, sayik’ olarak tanıtan Erol Tangut isimli erkek, 16 yaşındaki iki kız çocuğu cinsel istismara maruz bıraktı.

Çocukların şikayetine üzerine 2018 yılında Tangut hakkında, ‘Dini inanç ve duyguların istismarı sonucu dolandırıcılık’, ‘çocuğa karşı basit cinsel istismar ve çocuğu karşı nitelikli cinsel istismar’ suçundan dava açıldı.

DHA’nın haberine göre Tangut’un Ankara Ulus’ta bulunan ofisinde çalışan babası Halil Tangut, kızı Sacide Rabia Tangut, Adem Şahiner, İsa Bostancı, Nihal Özen ile Nadir Karataş hakkında da ‘dolandırıcılık suçuna iştirak’ suçundan dava açıldı.

Ankara 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada psikologlar gözetimde beyanına başvurulan çocuklardan biri, sorunları nedeniyle annesi tarafından Tangut’un Ankara Ulus’ta bulunan bürosuna gittiklerini, ilk seansın ardından sanık Tangut’un, annesine, “Bu gece benim misafirim olsun, konuşacaklarımız var” dediğini ve annesinin de bunun kabul ettiğini söyledi.

Evde sanık Tangut’un, kendisine dini nikah kıydığını söylediğini ve cinsel istismara maruz bıraktığını belirten çocuk, “Olanları kimseye anlatmamamı söyledi. ‘Anlatırsan helal harama dönüşür’ dedi. Yanımızda kimse yoktu, dini nikahın nasıl olduğunu bilmiyordum” ifadelerini kullandı.

Çocuk, “Ertesi gün beni ofisinde anneme teslim etti” dedi.

Çocuğun annesi ve babası da sanıktan, dolandırıldıkları ve güvenlerini kötüye kullanarak kızlarına yönelik cinsel saldırı suçunu işlediği gerekçesiyle şikayetçi oldular.

Diğer çocuk da annesiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle ‘metafizik hocası’ olarak bildikleri Erol Tangut’un ofisine gittiklerini, ilk seansın ofiste diğerinin ise sanığın evinde yapıldığını anlattı.

Erkeğin kendisine de dini nikah kıydığını belirten çocuk ardından da cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi.

Tangut’a 33 yıl 9 ay hapis

Ankara 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davanın karar duruşmasında, sanık Erol Tangut suçunu inkar ederek, beraatini talep etti.

Mahkeme, Tangut’u, çocuklardan birine yönelik ‘hile ile zincirleme şekilde basit cinsel saldırı’ suçunu işlediğini belirterek 10 yıl, diğer çocuğa yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 20 yıl, ‘dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık’ suçundan 3 yıl 9 ay olmak üzere, toplam 33 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tangut’un cezasında indirim uygulanmadı.

Diğer sanıklara beraat

Mahkeme, ‘dolandırıcılık suçuna iştirak’ suçundan sanıklar Adem Şahiner ve İsa Bostancı’ya 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası verirken, aynı cezaya çarptırılan Halil Tangut hakkındaki hükmen açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti.

Sanıklar Nihal Özen, Sacide Rabia Tangut ve Nadir Karataş ise beraat etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
25 barodan ortak bildiri: Tarihin en ağır yargı krizi yaşanıyor
Sonraki Haber
Nedeni Corona virüsü: Altın fiyatları son 7 yılın zirvesinde