Ana SayfaEğitimAntep’te çocukları şiddete maruz bırakan öğretmen görevden alındı

Antep’te çocukları şiddete maruz bırakan öğretmen görevden alındı

HABER MERKEZİ – Antep’in Şehitkamil ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Hatice isimli kadın, derste öğrencilere şiddet uyguladı. Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından öğretmen görevden alındı.

Antep’in Şehitkamil ilçesindeki Sadettin Batmazoğlu İlkokulu’nda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan Hatice K., 17 Şubat günü 2. sınıf öğrencilerini darp etti.

Yaklaşık 15 gün önce göreve başladığı belirtilen öğretmen, çocuklara tokat atıp, yere yatırarak şiddet uyguladı.

Şiddet anına ilişkin görüntüler bir veli tarafından videoya kaydedildi.

Okul müdürüne yapılan şikayet üzerine yönetime açıklama yapan öğretmen, çocuklara çok yaramaz oldukları için şiddet uyguladığını savundu.

DHA’nın haberine göre okul yönetimi, Hatice K.’nin işine son verdi.

Yaşanan olaya tepki gösteren ve gerekenin yapılmasını istediğini ifade eden veli İsmail Güneş, şiddeti kınadığını belirterek şunları söyledi:

“Şiddetin olması hiç hoş olmamış. Okul müdürümüz gerekeni yapmış. Milli Eğitim Müdürlüğünün de gerekeni yapmasını istiyoruz. Öğretmeni okuldan atmışlar. Çocuklarımızı biz güvenli bir şekilde okula yolluyoruz. Onlara teslim ediyoruz. Ama öğretmenler çocuklara şiddet uygularsa onlardan sağlıklı bir gelecek bekleyemeyiz.”

Soruşturma başlatıldı

Valilik de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığı ve görevden el çektirildiğini duyurdu.




Önceki Haber
Libya ateşkes görüşmeleri askıya alındı
Sonraki Haber
İlaç fiyatlarına yüzde 12'nin üzerinde zam