Ana SayfaGüncelArap Birliği: “Yüzyılın anlaşması”nı reddediyoruz

Arap Birliği: “Yüzyılın anlaşması”nı reddediyoruz

HABER MERKEZİ – Mısır’da bir araya gelen Arap Birliği, Trump’ın hazırladığı “Yüzyılın Anlaşması”nı reddettiğini ve dikkate almayacağını açıkladı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de toplanan Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump’ın iki devletli çözüm öngören ‘Ortadoğu Barış Planı’nına dair açıklama yaptı.

Birlik, “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelendirilen bu planı tamamen reddettiğini ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını açıkladı.

Arap Birliği’nin, Dışişleri Bakanları seviyesinde düzenlenen toplantının ardından yayımlanan bildiride, “Filistin halkının özlemlerine ve temel haklara saygı göstermeyen ABD-İsrail planını reddediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bildiride, Trump’ın sunduğu planın adil, daimi ve kapsamlı barışı tesis etmeye uygun olmadığı bilakis, 30 yıldır süren barış görüşmelerinde yeni bir tökezleme sürecine girilmesi anlamına geldiği belirtildi.

“Yüzyılın anlaşması”

ABD Başkanı Donald Trump, 28 Ocak’ta İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile birlikte Washington’da düzenlediği ortak basın toplantısında “Yüzyılın Anlaşması” adını verdiği ‘Ortadoğu Barış Planı’nı açıklamıştı.

Planın gerçekçi bir “iki devletli çözüm” öngördüğünü söyleyen Trump, Kudüs’ün bir bütün olarak, bölünmeden İsrail’in başkenti olarak kalmasının hedeflendiğini dile getirmişti.

Trump, aynı zamanda Doğu Kudüs’ün de Filistinlilerin gelecekteki başkenti olacağı sözünü verdi ve Filistin topraklarının genişleyeceğini iddia etmişti.

ABD, 2017 yılında Kudüs’ü tek taraflı olarak İsrail’in başkenti olarak tanımış ve Tel Aviv’deki ABD Büyükelçiliği’ni de Kudüs’e taşımıştı.


Trump’ın ‘Ortadoğu Planı’: Neler oluyor, kim ne diyor?

Filistin’i yok edecek ‘Yüzyılın Anlaşması’ – Abdulmelik Ş. Bekir




Önceki Haber
İki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan Kızılay temsilcisi tutuklandı
Sonraki Haber
İstanbul'da bekçiler bir kişiyi darp edip demirlere kelepçeledi