Ana SayfaToplumsal CinsiyetAvukat Muhittin Köylüoğlu’ndan yanında çalışan kadınlara cinsel saldırı ve tehdit

Avukat Muhittin Köylüoğlu’ndan yanında çalışan kadınlara cinsel saldırı ve tehdit

HABER MERKEZİ – İstanbul’da stajyer avukatlık yapan bir kadın, yanında çalıştığı Muhittin Köylüoğlu tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve şikayette bulunmaması için tehdit edildiğini açıkladı. Tehditlere rağmen kadının şikayeti üzerine başsavcılık tarafından soruşturma başlatılırken, Köylüoğlu gözaltına alındı.

İstanbul’da Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan Öykü isimli kadın, okul masraflarını karşılamak için İstanbul Barosu’na bağlı avukat Muhittin Köylüoğlu’nun bürosunda çalışmaya başladı.

Bir süre sonra Köylüoğlu tarafından cinsel saldırı ve tacize maruz bırakılan Öykü, işten ayrıldı. Ancak saldırı ve tacizler bundan sonra da devam etti.

Kadın yaşadıklarını Twitter üzerinden duyurdu.

Tehdit de etti

Saldırının ardından Köylüoğlu’nun bunu kimseye anlatmaması için kendisini tehdit ettiğini ve anlatsa dahi kimsenin kendisine inanmayacağını söylediğini aktardı.

Bu süreçte Köylüoğlu’nun daha önce yanında çalışan başka kadınları da cinsel tacize maruz bıraktığını öğrendiğini belirten Öykü, “Herkes benim gibi Av. M.K.’dan korkuyor. Hepimizi tüm Türkiye’de tanıdıkları olduğu, ceza hukukunu çok iyi bildiği için kavga etmeyi çok iyi bildiğini asla delil bırakmadığını sürekli olarak beyan ettiği için kimsenin şikayet etmeye cesaret edemediğini fark ettik” ifadelerini kullandı.

Öykü, “Avukat Köylüoğlu, kendi oğlunu bıçakla öldürmeye çalışmış bir insan. 30 yıllık ceza avukatı, eşlerine şiddet uygulamış ve ölüm tehditlerinde bulunmuş ve bulunmaya devam eden bir adam” dedi.

Can güvenliğinin olmadığını kaydeden Öykü, “Arkamda durabilecek sizlerden başka kimsem yok. Lütfen sessiz kalmak istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Lütfen sesimi herkese duyurun! Artık daha fazla ÖYKÜ olmasın” diye belirtti.

Soruşturma başlatıldı, gözaltına alındı

Öykü paylaşımının ardından, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na Köylüoğlu hakkında “Nitelikli cinsel saldırı”, “Cinsel taciz”, “Cebir ve şiddet kullanarak hürriyetinden yoksun kılma” ve “Şantaj” suçlarından suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine Başsavcılık soruşturma başlatırken, Köylüoğlu’nun gözaltına alındığı bildirildi.

Disiplin soruşturması

Öte yandan DHA’nın İstanbul Barosu yönetim kurulu kaynaklarından aldığı bilgilere göre, erkeğin boşandığı kadın bir süre önce kendisini şiddete maruz bırakan Köylüoğlu hakkında şikayette bulunmuş.

Bu şikayet üzerine baro tarafından Köylüoğlu hakkında disiplin soruşturması başlatıldığı da belirtilmişti.

ÇHD’den açıklama

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) de konuya ilişkin bir açıklama yaparak, Köylüoğlu’nun meslekten ihraç edilmesi için mücadele edeceklerini bildirdi.




Önceki Haber
HSBC 35 bin çalışanı işten çıkaracak
Sonraki Haber
Gazeteci Necla Demir'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' davası