Ana SayfaGüncelBahçelievler’de bir bina çöktü

Bahçelievler’de bir bina çöktü

HABER MERKEZİ – İstanbul Bahçelievler’de bir ay önce boşaltılan bir bina çöktü. Ekipler, enkazın altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

İstanbul’un Bahçelievler ilçesindeki Narlı Sokak’ta, saat 14.30 sıralarında yedi katlı bir binanın yıkıldığı bildirildi.

Binanın boş olduğu ancak yoldan geçenlerin enkaz altında kaldığı belirtiliyor.

Olay yerine sevk edilen kurtarma ekipleri, enkazın altında kalan olup olmadığını araştırıyor.

Bir ay önce kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan binanın çöküş nedeni ise bilinmiyor.

Diğer yandan bina çökerken yanındaki binaya da zarar verdi.

Çökme sırasında yan binada yaşayan Bahtiyar Cengiz isimli kadın hafif şekilde yaralandı. Ambulansla Bahçelievler Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Cengiz tedaviye alınırken, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yıkılan binanın etrafındaki binalar önlem amacıyla boşaltıldı. Enkaz bölgesine çıkan sokaklar da polis ekiplerince kapatıldı.

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliği’nin konuyla ilgili açıklamasında “Bahçelievler kentsel dönüşüm sebebiyle bir ay önce boşaltılan ve içinde kimsenin yaşamadığı belirtilen bir bina henüz bilinmeyen bir nedenle çökmüştür” dedi ve enkaz altında kalan olup olmadığına yönelik araştırmanın sürdüğünü belirtti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da görgü tanıklarının, hurdacıların binanın bodrumuna kaçak olarak girdiğini söylediğini aktardı. Bahadır, ekiplerin, çökme anında binada birinin olup olmadığını araştırdığını söyledi.

Bahadır, ikinci açıklamasında binanın yarın planlı olarak yıkılacağını ancak hurdacıların bodrumdaki kolonlardan demirleri alması nedeniyle binanın önce yan yattığını, sonra çöktüğünü dile getirdi.

Siyavuşpaşa Mahallesi Muhtarı Selami Aykut ise “Bir ay önce bina boşaltıldı. Hasar yoktu. Kat sahipleri, kentsel dönüşüm için müteahhite vermişlerdi” dedi.

Öte yandan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, çöken binayla ilgili soruşturma başlattı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü" Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne
Sonraki Haber
AYM: Gazeteciler basın kartı sahibi olmasa da yıpranma hakkından faydalanabilir