Ana SayfaGüncel“Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne

“Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Tabip Odası’nın 14 Mart Tıp Haftası etkinlikleri kapsamında 1995 yılından itibaren her yıl organize ettiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü” bu yıl Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne verilecek.

Diyarbakır Tabip Odası, her yıl geleneksel olarak verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü”nün kazananlarını açıkladı.

Ödülün bu yıl sanatçı Kadir İnanır ve Barış Anneleri’ne verilmesi kararlaştırıldı.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şube yöneticisi Derya Yıldırım, “Yaşadığımız olağanüstü-olağan dışı süreci de göz önüne aldığımızda 90’lı yılların dehşet verici ortamını aratmayan 2020 Türkiyesi’nde ödülümüzün daha da önem kazandığını düşünüyoruz” dedi.

Yıldırım, “Bu yılki Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’ne, 90’lı yılların baskı ikliminden, militarizmin ve şovenizmin tırmandığı, her türden antidemokratik uygulamanın hüküm sürdüğü günümüze değin durmadan, geri adım atmadan mücadelelerini sürdüren Barış Anneleri’ne ve iktidarın her türlü saldırısına rağmen yaşamdan yana net tutum alması, savaş karşıtı tavrından vazgeçmemesi nedeniyle Sanatçı Kadir İnanır layık görülmüştür” diye konuştu.

Ödüller 7 Mart’ta Diyarbakır’daki Demir Otel’de düzenlenecek olan törenle sahiplerine verilecek.

Jüri

1995 yılından itibaren her yıl Diyarbakır Tabip Odası tarafından organize edilen ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi Ödülü’nün bu yılki jürisinde şu kurumlar yer aldı:

Türk Tabipler Birliği, Diyarbakır Tabip Odası, Pratisyen Hekimler Derneği, Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Diş Hekimleri Odası, Diyarbakır Eczacılar Odası, İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, Eğitim Sen Diyarbakır Şubesi, SES Diyarbakır Şubesi ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti.




Önceki Haber
DİSK Genel Kongresi başladı: 'Başka bir Türkiye mümkün'
Sonraki Haber
Bahçelievler'de bir bina çöktü