Ana SayfaGüncelBir korku filmi: “Saint Maud”

Bir korku filmi: “Saint Maud”

HABER MERKEZİ – Korku sinemasının yeniden canlanmasına büyük katkı sunan A24’ün dağıtımcılığını üstlendiği “Saint Maud”, bir bakımevi hemşiresi olan muhafazakar Maud ile kanser hastası Amanda’yı konu alıyor. Film 29 Mayıs’ta vizyonda olacak.

Dünya prömiyerini yaptığı 44. Toronto Film Festivali’nde beğeniyle karşılanan, A24’ün dağıtımcılığını üstlendiği korku filmi “Saint Maud”dan (Azize) tanıtım fragmanı yayınlandı.

Filmin yönetmenliğini, Parasite‘ın yönetmeni Bong Joon Ho’nun editörlüğünü üstlendiği Sight & Sound dergisinin Mart sayısındaki “İşleriyle önümüzdeki 20 yıla damga vurabilecek sinemacılar” seçkisinde kendine yer bulan Rose Glass üstleniyor.

Glass’ın ilk uzun metraj deneyimi olan filmin başrollerinde Jennifer Ehle ve Morfydd Clark yer alıyor.

Günahkar bir dünyada ‘inanç’, ‘delilik’ ve ‘kurtuluş’ gibi olguları ilginç bir vizyonla izleyiciye aktaran film, bir bakımevi hemşiresi olan muhafazakar Maud ile kanser hastası Amanda’yı konu alıyor.

Maud, ölmek üzere olan Amanda’nın ruhunu kurtarmayı saplantı haline getirirken kendisini karanlık bir yolun içerisinde buluyor.

ABD’de 27 Mart’ta gösterime girecek olan filmin Türkiye vizyon tarihi ise 29 Mayıs 2020.

A24, son yıllarda The Witch, Hereditary, It Comes at Night ve Midsommar gibi filmlere imza atarak korku sinemasının yeniden canlanmasına büyük katkı sunuyor.

“Saint Maud”dan yayınlanan tanıtım fragmanına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.


Karınca, FilmLoverss, Box Office Türkiye

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Antep'te süresiz eylem ve etkinlik yasağı
Sonraki Haber
Edirne ve İstanbul'da üç gazeteci gözaltına alındı