Ana SayfaGüncelBoğaziçili öğrencilere ertelemeli hapis cezası

Boğaziçili öğrencilere ertelemeli hapis cezası

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef gösterilip haklarında dava açılan 27 öğrenciye 10 ay hapis cezası verildi. Ardından 20 öğrencinin hapis cezası ertelendi, üç öğrenci hakkında da beraat kararı verildi.

Türkiye’nin ÖSO grupları ile düzenlediği Afrin operasyonu sırasında Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildikten sonra haklarında dava açılan 30 öğrencinin karar duruşması yapıldı.

İstanbul 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan davada “örgüt propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılanan 30 öğrenciden 27’si hakkında 10 ay hapis cezası, üç öğrenci hakkında ise beraat kararı verildi.

20 öğrencinin hapis cezası da ertelendi.

Yedi öğrenci ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmedikleri için 6 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart 2018’de “Afrin lokumu” dağıtanlara “Katliamın lokumu olmaz” dedikleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve baskınlarla gözaltına alınan 15 öğrenciden 10’u tutuklanmıştı.

14 Nisan’da gözaltına alınan üç öğrencinin de tutuklanmasıyla birlikte tutuklu Boğaziçili öğrencilerin sayısı 13’e çıkmıştı.

10 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi sosyoloji bölümünden bir öğrencinin daha tutuklanmasıyla birlikte tutuklu öğrenci sayısı 14’e yükselmişti.

Ardından tutuklu öğrenciler 6 Haziran’da yapılan duruşmada tahliye edilmiş, yargılamalarına tutuksuz devam edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adana'da yol kenarında bir kadının cenazesi bulundu
Sonraki Haber
Corona virüsü: Ölenlerin sayısı 259'a yükseldi