Ana SayfaEkonomiBorçları nedeniyle intihar etti, bankalar ailesinin peşini bırakmıyor

Borçları nedeniyle intihar etti, bankalar ailesinin peşini bırakmıyor

HABER MERKEZİ – Borçları nedeniyle Mersin’de yaşamına son veren Gökhan Şeremet’in babası Müslüm Şeremet, bankaların sürekli kendilerini arayarak borcun ödenmesini istediğini belirtti. Şeremet’in eşi Hacire Şeremet de, icra memurlarının defalarca evlerine geldiğini ancak götürecek bir şey bulamadıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde borçları nedeniyle Mersin’de yaşamına son veren Gökhan Şeremet’in ailesi, ölümünün ardından bankların sürekli kendilerini arayarak borcun ödenmesini istediğini belirtti.

Beş çocuk babası Şeremet’in yüklü miktarda banka borcu altında ve uzun süredir işsiz olduğu basına yansımıştı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ergin Çağlar’a konuşan aile, Şeremet’in yaşadığı geçim sıkıntısından dolayı hayatına son verdiğini anlattı.

Oğluyla birlikte 2017’de bankalardan 300 ila 400 bin TL aralığında kredi çekerek, kuyumculuk işiyle uğraştıklarını anlatan baba Müslüm Şeremet, ancak işlerinin iyi gitmemesi üzerine bir yıl sonra iflas ettiklerini kaydetti.

Oğlunun borçlardan ve işsizlikten ötürü psikolojisinin bozulduğunu dile getiren baba, şöyle devam etti:

“İflas ile beraber ev, araba her şeyi sattık ama yine de borçlardan kurtulamadık. Oğlumun o günden sonra psikolojisi bozuldu. Tabi uzun süre işsiz de kaldı.
“Kendisine zarar vereceğini tahmin edebiliyorduk. Zaten ilaç da kullanıyordu. Adana Başkent Hastanesi’nde uzun süre tedavi gördü.
“Oğluma iş arıyordum ama yok, ne yapsak olmuyordu. Oğlum kirada yaşıyordu, ev kirası bin 500 TL idi. Elektrik, su ve beş çocuğun bakımı derken her ay nerden baksan bir dünya para.
“Oğlum bunlardan dolayı yaşamına son verdi. Bizim canımız yandı, başkasının canı yanmasın.”

Baba Şeremet, oğlunun kendisine zarar vereceğini tahmin ettikleri için Valilik ve polise başvuru yaptıklarını ancak kendilerine herhangi bir dönüş olmadığını ifade etti.

Bankalar ailenin peşinde

“Bir keresinde oğlumu bulamıyorduk. Karakola gittik ama bize yardım etmediler” diyen baba Şeremet, eve sürekli oğlu adına icralar geldiğini belirtti.

Şeremet, “Oğlumun taziyesini kurduk ama hala bankalar bizi arayarak borçlarını istiyorlar” diye belirtti.

Hacire Şeremet ise, iflas eden eşinin borçlardan dolayı psikolojisinin bozulduğunu ve iki defa intihar girişiminde bulunduğunu paylaştı.

Eşini hastaneye kaldırdıklarında doktorun kendilerini ‘size zarar verebilir’ diye uyardığını söyleyen Şeremet, “Ne olduysa borçlardan sonra oldu” dedi.

Eşinin intiharından sonra da bankların sürekli kendilerini arayıp, rahatsız ettiğini belirten Şeremet, icra memurlarının defalarca evlerine geldiğini ancak evde götürecek bir şey bulamadıklarını söyledi.

İntiharlar durmuyor

Son dönemde yurdun dört bir yanından intihar haberleri geliyor. İntiharların nedeni ise çoğunlukla işsizlik, geçim sıkıntısı, borç gibi ekonomik nedenler.

18 Şubat’ta İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Hakan Taşdemir yaşamına son verdi. Taşdemir’in ekonomik nedenlerle geçim sıkıntısı yaşadığı ve bir süredir iş aradığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı.

19 Şubat’ta da Antalya Manavgat’ta Halit Yılmaz bankalara borcunu ödeyemediği için yaşamını sonlandırdı.

Son olarak Bolu ve Şeremet’in yaşamını sonlandırdığı Mersin’den ölüm haberleri geldi.

Öncesinde ise Şırnak, Kocaeli, İzmir ve Ankara’da da çeşitli gerekçelerle intihar vakaları yaşanmıştı.


İntiharlara Kadıköy’de isyan, polisten müdahale


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü fırsatçılığı: Van'da maske fiyatları yüzde 150 arttı
Sonraki Haber
Suudi Arabistan'da kadın futbol ligi kuruluyor