Ana SayfaÇalışma YaşamıBu kez Meclis önünde: ‘Açım’ diyen yurttaş intihara kalkıştı

Bu kez Meclis önünde: ‘Açım’ diyen yurttaş intihara kalkıştı

HABER MERKEZİ – Meclis’in Çankaya kapısı önünde bir yurttaş “Açım, çocuklarım aç” diyip, üzerine benzin dökerek kendisini yakmaya çalıştı.

Ankara’da Meclis’in Çankaya kapısı önüne gelen 35 yaşlarında bir yurttaşın, üzerine benzin dökerek kendini yakmaya çalıştığı bildirildi.

Olayı Twitter’dan duyuran Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, şunları ifade etti:

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Başarır, “Polis hemen müdahale edip götürdüler. Zaten emniyetin birinci görevi intihar vakalarını önlemek değil, bu vakaların basına sızmasını önlemek olduğu için biz de olayı gördüğümüz için sosyal medyada paylaştık” dedi.

“Olayı basından saklamaya çalışıyorlar” diyen Başarır, “Bu çok acı bir şey. Türkiye’nin her yerinde oluyor intihar vakaları. Mersin’de geçen hafta bir vatandaş 8’inci kattan kendini atmaya çalıştı. ‘Çocuklarım aç’ diye kendini yakan oldu. İnsanlar iş, aş derdindeyken, bugün İş Bankası derdinde beyefendi” diye konuştu.

TBMM Koruma Daire Başkanlığı’na bağlı güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan yurttaş, daha sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polislere teslim edildi.

İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliği Meclisi (İSİG) gözaltına alınan yurttaş hakkında “yasadışı eylem” yapmak suçlamasıyla işlem yapılacağını duyurdu.

Öte yandan 7 Şubat’ta, Hatay Antakya’da valilik önünde “Açım, işsizim; çocuklarım aç” diyerek bedenini ateşe veren Adem Yarıcı yaşamını yitirmişti.


Adem Yarıcı’nın intiharı: ‘İşe alacağız’ demişler, almamışlar

Yeni bir yüzleşme biçimi: Çocuklarım aç!


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İdlib'e askeri yığınak sürüyor, sınırdaki hastaneler hareketli
Sonraki Haber
Elçi cinayeti: Diyarbakır Barosu'ndan 'şüpheli' polislerin tutuklanmamasına tepki