Ana SayfaEğitimCağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü önce ifade verdi, ardından velileri hedef aldı

Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü önce ifade verdi, ardından velileri hedef aldı

HABER MERKEZİ – Öğrencilere hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından ifade veren Yener, yine velileri hedef aldı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Necati Yener’in 2018’de düzenlediği “sucuk partisine” katılmayan öğrencilere hakaret ettiği iddia edilmişti.

Veliler, müdürün öğrencilere hakaret ettiğini belirterek suç duyurusunda bulunmuştu.

İddiayı reddeden Yener hakkında İstanbul 50’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

İlk duruşması 2019 Nisan ayında görülen davada Yener hakkında ifade vermediği için 2019 Ekim’inde gerçekleşen duruşmada zorla getirme kararı çıkarılmıştı.

Davanın dünkü duruşmasında söz alan Yener’in avukatı, “Müvekkilimiz duruşmaya gelecekti ancak neden duruşmaya iştirak etmediğini bilmiyoruz. Önceki celselerde gelmişti” dedi.

Öğrencilerin avukatı İbrahim Ergün ise “Sanık dört celsedir duruşmalara gelmemektedir. Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ederiz. Tanıkların beyanlarının sanık savunması alındıktan sonra alınması gerektiği kanaatindeyiz” diye konuştu.

Mahkeme, daha önceki celsede zorla getirme emrine rağmen duruşmaya katılmayan Yener hakkında savunmasını almaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Velileri hedef aldı

Evrensel’in haberine göre, yakalama kararından sonra ifade vermeye giden Yener’in savunmasının ardından mahkeme, duruşmayı erteledi.

Ardından Twitter üzerinden velileri hedef alan Yener, “Şunun bilinmesini isterim; sosyal medyada yer alan veli görünümlü sahte hesaplarda yapılan mesnetsiz ithamlar için gerekli her türlü önlemi alıyor ve duruşumuzu bozmuyoruz, ne gerekiyorsa yapacağız ama sessizce…” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nedeni futbol maçları: İstanbul'da bugün ve yarın bazı yollar trafiğe kapalı
Sonraki Haber
Kürt Dil Platformu Konferansı'nda Kürtçe konuşma kararı için çağrı