Ana SayfaManşetCeren Damar davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Ceren Damar davasında sanığa ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel’in ölümüne ilişkin açılan davanın duruşmasında katil Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak, Damar’ı suçladı. “Bu bir kadın cinayeti davası değildir” diyen Bıçak, sanığın mağdur olduğunu iddia etti. Damar’ı “15 Temmuz’u savunmakla” da suçlayan Bıçak’a avukatlar ve duruşmayı izleyenler tepki gösterdi. Duruşma öncesinde ise baba Mustafa Damar’ın tek çağrısı vardı: “Biraz insaf, biraz vicdan, biraz hukuk bekliyoruz.” Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Hikmet’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in üniversitedeki odasında öldürülmesiyle ilgili öğrencisi Hasan İsmail Hikmet’in yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, duruşma öncesinde adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, “Biraz insaf, biraz vicdan, biraz hukuk bekliyoruz. Çok şey mi istiyoruz?” diyerek adil yargılama talebinde bulundu.

Baba Damar, “Ceren Damar davası tüm toplumun davası. Bu nedenle dava neticesinde verilecek karar milat olacaktır” dedi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Kadın Hakları Komisyonu duruşmaya katılma talebinde bulunsa da mahkeme heyeti talebi TBB’nin suçtan doğrudan zarar görmediği gerekçesi ile reddetti.

Ardından Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak savunma yaptı.

Sanık avukatı Vahit Bıçak

Davanın önceki duruşmalarında da Ceren Damar’ı suçlayan savunmaları tepki çeken Bıçak, bu duruşmada da sanığın katliam ve seri cinayet işlemediğini öne sürdü ve Ceren Damar’ı suçlamaya devam etti.

Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen  Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” dedi.

Ceren Damar’a vurulan darbelerin ölümcül olmadığını savunan Bıçak, “Darbeler hayati yerlerine denk gelmiyor. Biz olay yerinde yanlış müdahaleden dolayı Ceren Damar’ın hayatını kaybettiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bıçak, “Ceren Damar bir kadın cinayeti davası değildir” diye devam etti.

“Beraberliklerinin bitmesinin ardından Ceren Damar, sanığı notları üzerinden tehdit etmiş ve okulda her karşılaştıklarında sanığı cinsel ilişkiye zorlamıştır” diyen Bıçak, Damar’ı bir de cinsel saldırıyla suçladı.

Sanık avukatı Bıçak savunmasını hukuki tanımlar yaparak sürdürdürken, “Olgusal sorun çözülmezse şüpheli sanık hakkında beraat karar verilir” dedi.

Bıçak’ın beyanlarına karşılık avukatlar “İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı ifade veriyor” dedi. Seyirci sıralarından da sanık avukatına tepkiler geldi.

Baba Mustafa Damar’ın tepkisine ise Bıçak’ın yanıtı “Katil ruhlu adam. Bu babaya söylenecek çok şey var. Herkes hak ettiği şekilde yaşıyor” oldu.

Sanığa ağırlaştırılmış müebbet 

Mahkeme heyeti kararını açıklamak için duruşmaya ara verirken, kararın gizli açıklanacağını belirterek duruşma salonunu boşalttı.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Hikmet’i ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.


Karınca, Bianet, Duvar, dokuz8HABER, T24

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nedeni sendikal örgütlenme: İzmir ve Aydın'da en 200 işçi işten çıkarıldı
Sonraki Haber
Erdoğan: Putin'le görüşmemizin neticesi İdlib'deki tavrımızı belirleyecek