Ana SayfaToplumsal CinsiyetCeren Damar’ın babası: Failin ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyorum

Ceren Damar’ın babası: Failin ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyorum

HABER MERKEZİ – Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar, Hikmet’in ailesi tarafından ölümle tehdit ediliğini açıkladı.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in üniversitedeki odasında öldüren öğrencisi Hasan İsmail Hikmet 21 Şubat’ta yapılan karar duruşmasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Duruşmada Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın, Ceren’i suçlayan ifadeleri tepki çekmişti.

Bıçak’a gösterilen tepkiler sürerken açıklama yapan Ceren’in babası Mustafa Damar, Hikmet’in ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini söyledi.

‘Bu kuru bir tehdit değil’

Hürriyet’ten Hasan Mesut Benli’ye konuşan Damar, tehditlerin dava sürerken başladığını ve kararın ardından da devam ettiğini ifade etti.

“Dava sürecinde de tehditlerine devam ettiler. Mücadelemi engellemeye, korkutmaya çalıştılar. Ama şimdi karar verildikten sonra ölüm tehditlerinin devam etmesinin dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum. Avukat Vahit Bıçak tarafından önce psikolojik şiddet uygulandı. Daha sonra tehdit aşamasına geçildi. Bu üçüncü aşama olarak eylem aşamasıdır. Kuru bir tehdit değildir.”

Hikmet’in anne ile babasının polis olduğuna ve erkeğin cinayeti babasına ait silahla işlediğini hatırlatan Damar, “Bu tweet’i atan anne de polis, elinde silah var. Böyle bir katili yetiştiren bir aile neler yapabilir, tahmin edebilirsiniz. Benim ve ailemin şu anda hayati tehlikesi mevcuttur. Avukat Vahit Bıçak ve sanığın ailesi davayı kaybettiler. İntikam anlayışıyla hareket edebilirler. Birilerini azmettirebilirler” dedi.

Suç duyurusu

Damar, hem Hikmet’in ailesi hem de avukatı Bıçak hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

“Dört celse boyunca kendi fantezilerine uygun bir senaryo açıkladılar. Benim bir baba olarak, bir insan olarak bunu kabul etmem mümkün değil. Kötü söz sahibine ait. Attıkları çamurlar ellerine yüzlerine bulaştı. İftiradan öteye gidemedi.”

Ceren’in kız kardeşi de olduğunu ve onun için kaygılandıklarını belirten Damar, kendince önlemler almaya çalıştığını kaydetti.

‘Bana ve ailemin başına bir şey gelirse sorumlusu bunlardır’

Yetkililerin harekete geçmemesi durumunda kendisi ve ailesinin başına bir şey gelirse sorumlunun onlar olacağını vurgulayan Damar, devamla şunları söyledi:

“Avukat Vahit Bıçak, yıllarca polis akademisinde görev yaptı, polis yetiştirdi. Böyle bir iftiracı, ölenin hatırasına hakaret eden fantezilerine uygun cinsel metinler hazırlayarak, savunma sınırları dışına çıkan, masum kızımın onurunu zedeleyen bir kişi böyle bir kurumda halen nasıl görev yapıyor.
Söylediklerinin kızımın üzerine bulaşması mümkün değil. Bundan sonra yetkililer gerekeni yapmazlarsa Vahit Bıçak ve katilin ailesi veya bunların azmettireceği kişiler için önlem almazlar ise kesinlikle sorumluluk sahibidirler. Bana ve ailemin başına bir şey gelirse sorumlusu bunlardır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Öcalan'ın avukatlarından CPT'ye başvuru
Sonraki Haber
Darp edilen tutuklulara “Neden şikayet ediyorsunuz?” baskısı