Ana SayfaGüncelCHP’den CNN Türk’ü boykot kararı

CHP’den CNN Türk’ü boykot kararı

HABER MERKEZİ – CHP’nin boykot kararı resmen açıklandı. Karara göre artık hiçbir CHP’li CNN Türk ekranlarına çıkmayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP), CNN Türk televizyon kanalını boykot kararı resmen açıklandı.

Söz konusu boykot kararı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tarafından düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.

Özkan, artık hiçbir CHP üyesinin CNN Türk yayınlarına ve programlarına çıkmayacağını bildirdi.

“CNN Türk özgür ve bağımsız bir haber kanalı olmak yerine tıpkı A Haber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir” ifadesini kullanan Özkan, yurttaşlara da CNN Türk’ü izlememeleri çağrısında bulundu.

Özkan’ın açıklamaları özetle şöyle:

“CNN Türk kanalı, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak, halkının değil, iktidarın menfaatleri doğrultusunda yayınlar gerçekleştirmiştir ve bunları sürdürmektedir.
“Gerçeklerin üstünü örterek, AK Parti söylemleri doğrultusunda adeta bir reklam ajansı gibi çalışan televizyon kanalı, yerel yönetim seçimlerinden bu yana CHP karşısındaki konumlanmasını sürdürmektedir.
“CNN Türk kanalının patronundan ve yönetiminden, iktidarın saray bataklığından çıkıp, özgür tutum takınmalarını ve objektif yayıncılık ilkelerine sarılmalarını talep ediyoruz.
“Yerel seçimlerden bu yana tahammül edilemez noktaya ulaşan bu gerçekler ve gerekçeler karşısında değerlendirmeler yapan CHP MYK 3 Şubat 2020 tarihinde yaptığı toplantıda, partimize ve partililerimize tuzak kurma, kötü gösterme ve gerçekleri çarpıtma gayretleri nedeniyle CHP’lilerin CNN Türk kanalındaki yayınlara katılmaması kararını almıştır.
“Bu kararın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza, CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gezi Davası'nda mütalaa sunuldu: Kavala dahil üç isme müebbet istendi
Sonraki Haber
Hatay'da yangın: 4 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi