Ana SayfaGüncelCHP’den HDP’ye tebrik, Erdoğan’a yanıt

CHP’den HDP’ye tebrik, Erdoğan’a yanıt

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 23 Şubat’ta yapılan kongrede HDP Eş Genel Başkanlığı’na seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı tebrik etti. Erdoğan’ın, “Millet İttifakı terör örgütleriyle ele ele” sözlerine de tepki gösteren Özel, “31 Martta ve 23 Haziranda seçmenin cezalandırdığı zehirli dile geri dönmüştür” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başkanvekili Özgür Özel, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 23 Şubat’ta gerçekleştirdiği 4’üncü Olağan Büyük Kongre’de Eş Genel Başkanlığa seçilen Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ı tebrik etti.

Kongrenin HDP’ye hayırlı olması dileğinde bulunan Özel ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine yönelik HDP’yi kast ederek söylediği sözlere yanıt verdi.

Erdoğan’ın hafta sonu Kınık’ta sarf ettiği “Cumhur İttifakı, karşımızdaki malum Millet İttifakı adı altında aslında terör örgütleriyle el ele, omuz omuza olanlara karşı bir ittifaktır” şeklindeki açıklamalarına tepki gösteren Özel, ‘bu dili tanımıyoruz’ dedi.

“31 Martta ve 23 Haziranda seçmenin cezalandırdığı zehirli dile geri dönmüştür. Bu dili kınıyoruz; bu dilin kullanılmasını reddediyoruz. Bu dil, hiç kimseden utanılmayacaksa o şehirde Millet İttifakı’na oy vermiş 1,5 milyon kişiden utanılması gereken ayıplı bir dildir.”

Kongreden notlar: HDP’de odak müzakereci siyaset


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Corona virüsü: İran'da 11 eyalette halka sokağa çıkmama çağrısı
Sonraki Haber
Zehra Demir’i tehdit ederek intiharına sebep olan erkek beraat ettirildi