Ana SayfaGüncelCHP’nin CNN Türk’ü boykot kararına HDP’den destek

CHP’nin CNN Türk’ü boykot kararına HDP’den destek

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Barış, CHP’nin CNN Türk televizyon kanalını boykot etme kararını desteklediklerini söyledi, “Karar doğrudur ama geç kalınmıştır” diye de ekledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), geçtiğimiz gün CNN Türk televizyon kanalını boykot kararı almıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, “CNN Türk özgür ve bağımsız bir haber kanalı olmak yerine tıpkı A Haber gibi iktidarın borazanı bir propaganda aygıtı olmayı tercih etmiştir” demiş ve artık hiçbir CHP üyesinin CNN Türk yayınlarına ve programlarına çıkmayacağını açıklamıştı.

Özkan ayrıca, “Bu kararın zararlarından korunmak için yurttaşlarımıza, CNN Türk yayınlarını izlememelerini, çocuklarına izletmemelerini tavsiye ediyoruz” çağrısında bulunmuştu.

CHP’nin boykot kararına muhalefetteki Halkların Demokrasi Partisi’nden (HDP) de destek geldi.

HDP’nin Basın Yayın ve Propagandadan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, “CNN Türk’ü boykot kararı doğru bir karardır ve biz bu kararı parti olarak sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

DW Türkçe‘den Hilal Köylü‘ye konuşan Barış, kararın doğru olduğunu fakat geç kalındığını da sözlerine ekleyerek, “Geç kalınmışlığı nedeniyle bazı kötülüklerin önüne geçememiş olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.

CNN Türk ve benzer medya kuruluşlarının çoktan medya organı olmaktan çıktıklarını savunan Barış, eleştirilerini “Tek işlevleri propaganda, ajitasyon ve algı oluşturmaktır. Erdoğan’a bağlı, AKP’ye bağlı reklam ajansları gibi çalışıyorlar. Halkımızın o ekranlardan alacakları herhangi bir şey kalmamıştır” şeklinde sürdürdü.

Yine DW’ye konuşan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Cemal Enginyurt ise CHP’nin bu tavrını antidemokratik bulduğunu söyledi.

Basın özgürdür olduğunu savunan Enginyurt, “CNN Türk televizyonunu seyretmemek, seyrettirmemek ve reklam verilmesin diye çağrıda bulunmak gerici, faşist ve yobaz bir düşüncedir” iddiasında da bulundu.


CHP’den CNN Türk’ü boykot kararı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteciyi silahla tehdit eden polise 4 yıl sonra dava
Sonraki Haber
2020'nin ilk Süper Ay'ı yarın kendini gösterecek